PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va deveni răcoroasă, precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea va fi instabilă. Cerul va avea înnorări și temporar vor fiaverse, fenomene electrice și intensificări ale vântului. Marţi, vremea va deveni răcoroasă în majoritatea zonelor tării. La munte, la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitatii sub formă de lapovită si ninsoare.

05 mai 2017, 13:49
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va deveni răcoroasă, precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Vremea va fi în general instabilă în jumătatea de sud-vest a tării, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse si descărcări electrice. Ploile vor avea si caracter torential, iar îndeosebi în Oltenia, Muntenia si zona Carpatilor Meridionali, cantitătile de apă vor depăsi local 15…20 l/mp si izolat 30…40 l/mp. Punctiform va cădea grindină. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări mai ales în timpul averselor, când poate lua aspect de vijelie. În restul teritoriului cerul va avea înnorări temporare, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 grade in estul Transilvaniei si 14 grade in nordul Moldovei si sud-vestul Munteniei.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi instabilă. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi
averse, fenomene electrice și intensificări ale vântului. Temperatura minimă va fi de 11…12 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi usor instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi temporar noros si local, după-amiaza si la începutul noptii, vor fi averse, descărcări
electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului în regiunile nord-vestice, centrale si montane. Ploi vor mai fi pe arii restrânse, cu precădere în prima parte a zilei si în vestul si sudul tării, iar spre sfârsitul intervalului în sud-vest. Izolat, vor fi conditii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15…16 grade pe litoral si 26 de grade in Moldova. În zonele joase de relief, îndeosebi din sud-est, vor fi conditii de ceată.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi usor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în prima parte a zilei, când vor fi averse slabe si posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat, începând
din orele după-amiezii, dinspre vestul si sud-vestul tării. Temporar înnorările vor fi accentuate si pe arii relativ extinse se vor semnala averse, însotite de descărcări electrice si de intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitătile de apă vor depăsi local 15…20 l/mp si pe spatii mici va cădea grindină.

Temperaturile maxime, în scădere usoară fată de ziua anterioară în majoritatea regiunilor, se vor situa între 14 grade pe litoral si 27 de grade in Moldova.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va deveni instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate si
mai ales spre seară si în cursul noptii se vor semnala averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Valorile termice vor continua să scadă îndeosebi în centru, est si în sud-est si se vor situa sub cele climatologic specifice acestei date în cea mai mare parte a tării. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade in depresiunile Carpaţilor Orientali si 22 de grade in Lunca Dunarii. Cerul va avea înnorări temporar accentuate si vor fi averse însotite si de descărcări electrice în Transilvania, Moldova, Dobrogea si în Muntenia si pe arii restrânse în rest. Izolat vor fi conditii de grindină si cantităti de apă mai însemnate. Noaptea, în Carpatii Orientali vor fi posibile precipitatii sub formă de lapovită si ninsoare. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări mai ales ziua la munte si în sud-vest.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va mentine instabilă. Îndeosebi ziua, cerul va avea înnorări temporar accentuate si vor fi averse si descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat, cu internificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura aerului, în scădere fată ziua anterioară, va avea maxima de 20…21 de grade.

PROGNOZA METEO MARTI – Vremea va deveni răcoroasă în majoritatea zonelor tării. Temperatura aerului, în scădere fată de ziua anterioară, va avea maxime cuprinse între 10 grade in nord si 21 de grade in sud-est. Cerul va avea înnorări si vor fi averse, trecător însotite de descărcări electrice în centrul si sud-estul tării si pe arii restrânse în rest. La munte, la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitatii sub formă de lapovită si ninsoare. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări îndeosebi la munte si în sud-vest.

PROGNOZA METEO MIERCURI, JOI SI VINERI – În prima zi a intervalului, valorile de temperatură vor caracteriza o vreme rece în toate regiunile, apoi treptat acestea vor creste urmând a se apropia de cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilitătii atmosferice va fi mai mare în zonele montane, iar la începutul intervalului si în rest.