PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va fi predominant frumoasă, răcoroasă în orele dimineţii

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că temperaturile încep să crească uşor şi să se încălzească. În weekend, vremea va fi predominant frumoasă, dar răcoroasă în orele dimineţii.

23 sept. 2016, 13:49
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va fi predominant frumoasă, răcoroasă în orele dimineţii

PROGNOZA METEO LA NOAPTE, deşi în majoritatea zonelor se vor înregistra valori termice uşor mai ridicate decât în noaptea precedentă, vremea se va menţine încă răcoroasă. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări la începutul nopţii în nord-est şi la munte. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 3 şi 12 grade, mai mici, spre 0 grade, în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde vor fi condiţii de brumă. În zonele joase de relief izolat se va forma ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va menţine răcoroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 8…9 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va fi răcoroasă în primele ore, în schimb la amiază se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în zilele precedente şi apropiate de cele normale pentru această dată. Pe parcursul zilei va predomina un aspect frumos al vremii, cerul va fi variabil la senin, iar în orele dimineţii cu totul izolat va fi ceaţă. Începând de seară, înnorările se vor accentua în nord, în centru şi în est unde va ploua local. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade in depresiuni şi 23 de grade in Lunca Dunarii.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi predominant frumoasă, dar răcoroasă în orele dimineţii. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade, posibil mai scăzută în zona preorăşenească.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. În centrul, estul şi sud-estul ţării, în zonele montane şi submontane vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice diurne vor fi mai mici decât în ziua precedentă; cerul va avea înnorări temporar accentuate, local vor fi averse, însoţite şi de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15…20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi ploi izolate. În zona montană înaltă, în special în nordul Carpaţilor Orientali, vor fi şi precipitaţii mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade in estul Transilvaniei şi 23 de grade în sudul Olteniei.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor marca o scădere. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi, mai ales după-amiaza, vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. În centrul, estul și sud-estul țării, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi va ploua local, condiţii în care valorile termice diurne vor fi mai mici decât cele climatologic specifice perioadei. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi se vor semnala şi descărcări electrice. În restul teritoriului, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala izolat, în zonele montane şi submontane. Pe crestele montane, în special în nordul Carpaţilor Orientali, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate, în special în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade in nordul Moldovei şi 22 de grade in Banat.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Valorile termice diurne vor fi în continuare uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această dată din an. Cerul va fi temporar noros, favorabil ploii slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

TENDINŢA

PANA SPRE SFARSITUL SAPTAMANII VIITOARE, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale în ultima decadă a lunii septembrie în majoritatea zonelor, dar totusi cu o tendinta spre rece. Va ploua la inceput in zonele momtane si submontane, dar şi în centrul, estul şi sudul ţării, pentru ca mai apoi ploile sa cuprinda toate zonele. În zona montană înaltă vor fi posibile precipitaţii mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 23 de grade.