PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va fi predominant frumoasă, temperaturi de primăvară

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme frumoasă pentru zilele următoare. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în cea mai mare parte a ţării. Mercurul din termomentre va urca până la 12 grade.

15 feb. 2017, 13:47
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va fi predominant frumoasă, temperaturi de primăvară

PROGNOZA METEO MIERCURI. În zonele joase de relief din regiunile intracarpatice, local în cele din sudul ţării, precum şi în extremitatea de est, cerul va avea înnorări şi local va fi ceaţă; cu totul izolat acestea se vor asocia cu fulguieli sau burniţă şi vor fi posibile depuneri de polei.

În restul teritoriului cerul va fi variabil la senin. Vântul va diminua semnificativ în intensitate, va sufla în general moderat în sud-est şi zona montană şi doar la peste 1800 m altitudine vor mai fi rafale de 60…70 km/h. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -12 şi 0 grade. (-16…-15 grade in estul Transilvaniei si 1…2 grade in dealurile Crisanei)

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI: Cerul va fi variabil la parţial noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de -8…-7 grade, mai scăzută în zona preorăşenească, unde şi probabilitatea de apariţie a ceţii va fi mai ridicată.

PROGNOZA METEO JOI. În zonele de deal şi de munte vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil la senin. În schimb, în zonele joase de relief în prima parte a zilei şi din nou noaptea vor fi înnorări şi local ceaţă şi cu totul izolat vor fi posibile fulguieli sau burniţă. Vântul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 0…2 grade în zonele unde ceaţa va fi mai persistentă (nordul Moldovei, sud-vestul si sudul Munteniei) si 10…11 grade în Dealurile de Vest.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: La începutul zilei şi din nou seara şi noaptea se va semnala ceaţă şi vor fi unele înnorări, iar la amiaza cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. În vestul şi în nordul ţării cerul va fi mai mult noros şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe; acestea vor fi mixte în Maramureş şi la munte, iar noaptea şi în nordul Moldovei, zonă unde se va depune polei şi predominant sub formă de ploaie pe arii restrânse în Banat, Crişana şi nordul Transilvaniei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări şi local ceaţă la începutul zilei şi noaptea în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări pe crestele montane si pe litoral. Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât în intervalul precedent în aproape toată ţara; astfel, cele maxime se vor încadra între 2 grade in nordul Moldovei si 12 grade in Dealurile de Vest.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Vremea se va încălzi usor. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ceaţă în orele dimineţii şi noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 3…5 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în cea mai mare parte a tării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare si precipitatii slabe cantitativ, în prima parte a zilei izolat în zonele de munte si în jumătatea de nord, iar spre seară si noaptea local îndeosebi în sud-vestul teritoriului. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în timp ce în rest vor fi mai ales ploi si lapovită, ce mai pot favoriza depunerile de polei. În zonele joase de relief, dimineata si noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceată. Vântul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 si 11 grade. (1…2 grade in nord-estul Transilvaniei, iar 11 grade in sudul Banatului si vestul Olteniei).

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Cerul va fi temporar noros, iar mai ales dimineata si noaptea vor fi conditii de ceată. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade.

  • PROGNOZA METEO TENDINTA

DUMINICA – Valorile termice se vor situa în continuare peste mediile multianuale în cea mai mare parte a tării, dar în special în vest si centru. Cerul va fi mai mult noros. Temporar se vor semnala precipitatii slabe, predominant sub formă de ploaie si lapovită, local în jumătatea de sud-vest a teritoriului si numai izolat în rest. În zonele de munte va ninge. Vor fi conditii de polei, iar în zonele joase de relief, îndeosebi dimineata si noaptea, pe arii restrânse va fi ceată. Vântul va sufla slab si moderat, trecător cu unele intensificări în zona de munte. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 2 si 10 grade.

LUNI si MARTI – Vremea va deveni caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă cu precădere spre sfârsitul intervalului. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai mare în vestul, centrul şi nordul tării, precum şi la munte.