PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Weekend cu vreme în general închisă, precipitaţiile pot fi şi sub formă de lapoviţă

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea va fi în general închisă, însă valorile termice ce urmează a se înregistra se vor situa în general în jurul mediilor climatologic specifice acestei date din an. De săptămâna viitoare, valorile termice se vor situa usor peste cele normale pentru această dată din an

20 oct. 2016, 13:37
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Weekend cu vreme în general închisă, precipitaţiile pot fi şi sub formă de lapoviţă

PROGNOZA METEO VINERI. Regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade, exceptând jumătatea nordică a Moldovei, unde vremea se va mentine rece. Cerul va avea înnorări şi pe parcursul zilei doar pe arii restrânse va ploua slab în special în regiunile extracarpatice şi la munte, iar seara şi noaptea, ploile se vor semnala îndeosebi în jumătatea de vest a teritoriului.

Pe crestele montane înalte, precipitatiile pot fi si sub formă de lapovită. Cantitătile de apă vor depăsi local 10…15 l/mp si cu totul izolat 20 l/mp, îndeosebi în nord-vest, dar şi în zona Carpaţilor Occidentali si în masivele din vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale mai ales în Banat şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade in nordul Moldovei şi 17 grade in Dealurile de Vest.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi în general închisă, însă valorile de temperatură se vor situa în jurul celor climatologic specifice acestei date din an. Cerul va fi noros şi vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 13 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va fi în general închisă, însă valorile termice ce urmează a se înregistra se vor situa în general în jurul mediilor climatologic specifice acestei date din an. Cerul va fi mai mult noros si, mai ales pe parcursul zilei, va ploua în regiunile vestice, nordice şi centrale şi pe arii restrânse în rest. Pe crestele montane cele mai înalte, trecător, precipitatiile pot fi si sub formă de lapovită. Cantitătile de apă vor depăsi local 10…15 l/mp si izolat, în special în zona montană, 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului îndeosebi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade in nordul Moldovei si 18 grade in sudul Munteniei.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Înnorările vor persista, însă doar trecător va ploua slab, îndeosebi în primele ore ale intervalului si în cursul serii. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Regimul termic va fi caracterizat de valori în general normale pentru această dată calendaristică în special în regiunile intracarpatice, unde înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala izolat, cu precădere în Transilvania si Maramures. În restul teritoriului valorile termice diurne vor fi usor mai coborâte decât mediile multianuale ale perioadei, în conditiile în care cerul va fi mai mult noros si va ploua slab, local în Moldova si la munte si pe arii restrânse în Muntenia, Oltenia si Dobrogea. Vântul va sufla slab si moderat. Trecător, pe crestele montane înalte, vor fi precipitatii mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade in nordul Moldovei si 18 grade in Banat, sudul Munteniei si al Transilvaniei. Îndeosebi noaptea, pe spatii mici va fi ceată.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Valorile termice diurne vor fi usor mai coborâte decât cele normale pentru această dată, în conditiile în care cerul va fi mai mult noros si, trecător, este posibil să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade.

  • TENDINTA

PROGNOZA METEO LUNI – Valorile termice se vor situa usor peste cele normale pentru această dată din an în regiunile intracarpatice, iar în restul teritoriului vor fi în general putin mai coborâte decât mediile climatologic specifice perioadei. Cerul va fi mai mult noros în regiunile extracarpatice, unde pe spatii restrânse vor fi ploi slabe sau burnită si se va semnala ceată. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, conditiile de ploaie vor fi reduse, iar ceata se va semnala pe arii restrânse. Vântul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade in Moldova si 18 grade in Banat.

PROGNOZA METEO MARTI si MIERCURI – Valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale în cea mai mare parte a tării, exceptând regiunile vestice în prima zi, unde vor fi usor mai ridicate decât normalul perioadei. La începutul intervalului, probabilitatea de ceată va fi ridicată, mai ales în zonele joase de relief din sud si est, apoi va creste probabilitatea de ploaie, începand din vestul teritoriului.