PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Weekendul vine cu vreme instabilă, ploi, descărcări electrice şi vânt

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea va deveni în general instabilă. Sunt aşteptate averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Începutul săptămânii viitoare vine cu valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii mai în cea mai mare parte a tării.

11 mai 2017, 11:49
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Weekendul vine cu vreme instabilă, ploi, descărcări electrice şi vânt

PROGNOZA METEO. Cerul va avea înnorări temporare în majoritatea regiunilor, iar averse si posibil descărcări electrice se vor semnala local în vest si cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste, dar si în Câmpia de Vest si în Delta Dunării. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 6 si 16 grade. (2..3 grade in estul Transilvaniei si 16…17 grade in sudul Banatului) În zonele joase de relief, pe arii restrânse vor fi conditii de ceată.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va deveni în general instabilă în jumătatea de nord-vest a teritoriului si în zona montană, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Izolat vor fi căderi de grindină, iar cantitătile de apă vor depăsi 15…20 l/mp. În restul tării, cerul va fi temporar noros si doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată si descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza. Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, cu maxime cuprinse între 16 grade pe litoral si 27 de grade in Banat. Dimineata si noaptea, izolat vor mai fi conditii de ceată.

PROGNOZA METEO BUCURESTI Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu o maximă în jurul valorii de 23 de grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate si se vor semnala averse, însotite de descărcări electrice, la început în regiunile intracarpatice, unde si valorile termice vor marca o scădere, apoi din orele amiezii si în restul teritoriului. Ploile vor avea si caracter torential, local se vor cumula cantităti de apă însemnate si vor fi căderi de grindină. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, îndeosebi în timpul ploilor si izolat va putea lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 si 27 de grade. (16 grade in Maramures si 28…29 de grade in sud si sud-est)

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Instabilitatea atmosferică va fi în crestere începând de după-amiază si se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi usor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în cursul zilei când, local în centrul, sudul tării si la munte si izolat în rest, se vor semnala averse si descărcări electrice. Izolat vor mai fi conditii de grindină. Vântul va avea intensificări, mai ales ziua, la munte, în regiunile estice si sud-vestice si izolat în rest. Temperaturile maxime, în scădere fată de ziua precedentă în estul si sud-estul tării, vor fi cuprinse între 16…17 grade în nordul Modovei si 26…27 de grade în Oltenia si sudul Munteniei. Dimineata, în zonele joase vor fi conditii de ceată.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi usor instabilă. Cerul va fi temporar noros, iar după-amiaza si seara, vor fi ploi de scurtă durată si descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

TENDINTA

PROGNOZA METEO LUNI – Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii mai în cea mai mare parte a tării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare si pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, ziua îndeosebi la munte, iar noaptea cu precădere în vest si nord-vest. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în regiunile estice si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade in nordul Moldovei si 24 de grade in sud-vest si sud.

PROGNOZA METEO MARTI, MIERCURI si JOI – Temperaturile vor fi în scădere, astfel că vremea va deveni mai rece decât în mod normal în această perioadă a anului, cu precădere în regiunile estice si sudice. Probabilitatea de precipitatii va fi mai ridicată la începutul intervalului în jumătatea vestică a tării, apoi în est si sud-est.