PROGNOZA METEO pentru zilele următoare. Vremea se menţine frumoasă şi călduroasă. Iată de când apar ploile

PROGNOZA METEO. În zilele următoare, meteorologii anunţă vreme frumoasă şi călduroasă, însă în weekend vremea va deveni în general instabilă.

11 iul. 2017, 14:01
PROGNOZA METEO pentru zilele următoare. Vremea se menţine frumoasă şi călduroasă. Iată de când apar ploile

PROGNOZA METEO. Marţi noaptea, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, în primele ore ale nopții, pe arii restrânse în centrul și nord-estul țării, precum și la munte, iar spre dimineață local în vest și sud-vest și izolat în restul teritoriului. Punctiform, vor fi posibile vijelii, căderi de grindină și cantități de apă mai mari de 15-20 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 15 și 23 de grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade.

Miercuri, în regiunile sud-vestice, sudice și de sud-est, vremea se va menține călduroasă, local caniculară și disconfort termic accentuat. În restul teritoriului, valorile termice vor fi mai scăzute decât cele din ziua precedentă. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 35 de grade, mai ridicate în Lunca Dunării, până în jurul a 37 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade. În jumătatea de nord a țării, la deal și la munte, vor fi înnorări temporar accentuate și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi averse și cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 35-45 l/mp și va cădea grindină. În celelalte zone, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații mai mici.

În Bucureşti, vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade. Indicele temperatura-umezeală (ITU) se va situa la amiază peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și în primele ore ale nopții, când vor fi condiții de averse, descărcări electrice și intensificări de vânt, de scurtă durată.

Joi, valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele din intervalul precedent, în cea mai mare parte a țării. Cu toate acestea, în sud și în sud-est, vremea va fi călduroasă și, local, disconfort termic. Cerul va prezenta înnorări, temporar accentuate și mai ales după-amiaza, seara și la începutul nopții, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie, în regiunile nordice, centrale și de răsărit, zonele de deal și de munte și pe spații mai mici, în restul teritoriului. Pe arii restrânse, vor fi căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate, local peste 20 l/mp şi izolat 35-45 l/mp.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni, dar și mai ridicate în Lunca Dunării. Temperaturile minime vor avea valori de la 7…8 grade în estul Transilvaniei, până în jurul a 21 de grade, pe litoral.

În Bucureşti, vremea va fi călduroasă cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 32 de grade și disconfort termic, la orele amiezii. Cerul va fi variabil cu înnorări, temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cel mai probabil spre seară și la începutul nopții. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade.

Vineri, vremea va fi în general frumoasă. După-amiaza și seara, în zona de munte, dar și în nordul, centrul și estul țării, iar noaptea în nord-vest, unde vor fi unele înnorări, însă doar izolat averse și descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, în prima parte a zilei, în est și în sud-est. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă; maxime cuprinse între 22 și 32 de grade și minime între 5…6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 17…19 grade în Delta Dunării.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în continuare în jurul normelor climatologice specifice acestei perioade. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în zonele de deal și de munte, dar și în nordul, centrul, estul și sud-estul țării, unde local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene vor fi posibile doar pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 7…8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 19…20 de grade pe litoral.

În Bucureşti, vremea va deveni în general instabilă, iar valorile termice se vor menține apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Îndeosebi în a doua parte a intervalului, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Duminică, luni şi marţi, valorile termice se vor menține în jurul celor normale specifice perioadei. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi mai ales la începutul intervalului, în regiunile estice, la deal și la munte.

În Bucureşti, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare la începutul intervalului.