PROGNOZA METEO. Ploi şi descărcări electrice în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte şi devine instabilă în următoarele zile. Sunt aşteptate averse şi descărcări electrice în majoritatea zonelor.

24 mai 2017, 13:53
PROGNOZA METEO. Ploi şi descărcări electrice în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE: Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramures, Crisana si Banat (în special în zona deluroasă si montană din aceste regiuni), local în Transilvania si Oltenia si pe spatii mici în nordul Moldovei si vestul Munteniei. Cantitătile de apă vor depăsi pe arii restrânse 15…20 l/mp si punctiform 30 l/mp si vor fi conditii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi foarte redusă. Temperaturile minime se vor încadra între 8 grade in estul Transilvaniei şi 15 grade in vestul Olteniei. În Dobrogea vor fi conditii de ceată.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a noptii când vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura minimă va fi de 9…11 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va deveni răcoroasă în majoritatea zonelor, iar în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei si a Transilvaniei si local în Moldova instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua si aspect de vijelie. Cantitătile de apă vor depăsi local 15…20 l/mp si izolat 30…40 l/mp si va cădea grindină. În restul tării cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spatii mici si la cote mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade in estul Transilvaniei si 24 de grade in Baragan

VREMEA ÎN BUCURESTI. Cerul va avea înnorări temporar accentuate si vor fi averse, descărcări electrice si posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, în scădere fată de ziua precedentă, va fi în jurul a 22 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI. În sudul, centrul si estul tării vremea va fi răcoroasă si în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate si pe arii extinse ploi, mai ales averse, însotite local de descărcări electrice. Se vor cumula pe arii restrânse cantităti de apă de peste 20…25 l/mp si vor mai fi conditii de grindină. În restul teritoriului, valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale datei, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări de scurtă durată doar în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade in Moldova si 24 de grade în Câmpia de Vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Vremea va fi răcoroasă si în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, vor fi averse si posibil descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului.
Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. În sudul, centrul si estul tării, precum si în zona montană vremea va fi în continuare în general instabilă si răcoroasă. Mai ales pe timpul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intenisificări de scurtă durată ale vântului si punctiform cantităti de apă mai însemnate. Pe crestele montane, la altitudini mai mari de 2000 de metri, trecător pot fi si precipitatii
mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil si cu precădere după-amiaza, izolat vor fi posibile ploi slabe, iar valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii mai. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade estul Transilvaniei si 25 de grade in vestul tarii.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi în general instabilă si răcoroasă. Mai ales pe timpul zilei cerul va avea înnorări temporar accentuate si vor fi averse si trecător, descărcări electrice si unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

TENDINTA

DUMINICA – Vremea va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea si doar după-amiaza pe spatii mici în sudul tării si la munte vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla moderat în regiunile estice si sud-estice si în general slab în restul zonelor. Temperaturile maxime, în crestere fată de ziua precedentă în sud, centru si est, vor fi cuprinse între 19 grade pe litoral si 26 de grade vestul tarii. În cursul noptii, vor fi conditii de ceată.

LUNI, MARTI si MIERCURI – Încălzirea vremii va continua si va fi semnificativă, astfel că în ultima zi valorile de temperatură se vor situa cu mult peste ce ar fi normal la sfârsitul lunii mai. Doar izolat vor mai fi ploi de scurtă durată.

Citeşte şi INFORMARE METEOROLOGICĂ de PLOI TORENŢIALE şi vânt puternic în toată ţara