PROGNOZA METEO. Ploi şi descărcări electrice în următoarele zile

PROGNOZA METEO: Meteorologii anunţă vreme instabilă în următoarele zile. Sunt aşteptate averse, descărcări electrice si intensificări ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie.

25 iul. 2017, 20:04
PROGNOZA METEO. Ploi şi descărcări electrice în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate si, cu precădere în prima parte a noptii, pe arii relativ extinse în nordul, centrul, estul si sud-estul tării, precum si la deal si munte si izolat în rest, se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse ce vor avea si caracter torential si izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp si punctiform 30…35 l/mp. Temperaturile minime se vor situa între 12…13 grade în vestul si centrul teritoriului si 21…22 de grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate la începutul noptii, când vor mai fi conditii pentru averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Temperatura aerului va marca o scădere usoară fată de ziua precedentă si în regiunile estice si sud-estice, iar vremea va deveni normală din punct de vedere termic în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul teritoriului, unde încă va fi călduroasă. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în depresiuni si 33 de grade în estul Munteniei si vestul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile Carpatilor Orientali si 22…23 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, ziua în nordul si estul tării, precum si în zonele de deal si de munte, iar noaptea în jumătatea de est si izolat în rest. În aceste regiuni vor fi averse torentiale, descărcări electrice si intensificări ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie. Cu precădere în sud-est si la munte cantitățile de apă vor depăsi local 15…20 l/mp si punctiform 40…50 l/mp. Izolat vor fi căderi de grindină.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Regimul termic va marca o scădere usoară fată de ziua precedentă, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade. Cerul, variabil în cursul zilei, va avea înnorări temporar accentuate seara si mai ales noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general instabilă. În cursul zilei cerul va fi variabil în vest si nord-vest, dar va prezenta înnorări temporar accentuate în restul teritoriului. În Muntenia, Moldova si Oltenia, local în Transilvania si Dobrogea si doar izolat în celelalte regiuni, se vor semnala averse torentiale, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Pe arii restrânse cantitătile de apă vor fi însemnate si, mai ales în sud-estul tării, vor fi conditii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 21…22 de grade în depresiuni si în jumătatea nordică a Moldovei si 29…30 de grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse 11 grade în depresiuni si 20…21 de grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Vremea va fi instabilă si se va răcori fată de zilele anterioare. Cerul va avea înnorări accentuate în cursul zilei si la începutul noptii si temporar vor fi averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în general instabilă în nordul, centrul, estul si sud-estul tării, unde temporar vor fi înnorări accentuate, averse si, posibil, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în depresiuni si 31 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 11 si 19 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Cerul va fi temporar noros, favorabil trecător ploii de scurtă durată. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

TENDINTA

SAMBATA – Vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor si va fi normală din punct de vedere termic. Vor mai fi înnorări în nord-estul tării, precum si în zona de munte, unde local se vor semnala averse, posibil însotite de descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului cerul va fi variabil si astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în nord-vestul extrem si în depresiuni si 32…33 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 9 si 19 grade.

DUMINICA, LUNI si MARTI – Valorile termice vor creste usor si treptat, astfel încât, spre sfârsitul intervalului, vor caracteriza o vreme călduroasă îndeosebi în vestul si sud-vestul tării. Probabilitatea de aparitie a manifestărilor specifice instabilitătii atmosferice va fi mai ridicată în orele amiezilor la munte si în regiunile vestice.