PROGNOZA METEO.Temperaturi ridicate în majoritatea zonelor

PROGNOZA METEO. Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii februarie în majoritatea zonelor, dar cu precădere în regiunile vestice, la deal şi la munte.

02 feb. 2017, 14:29
PROGNOZA METEO.Temperaturi ridicate în majoritatea zonelor

PROGNOZA METEO: Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii februarie în majoritatea zonelor, dar cu precădere în regiunile vestice, la deal şi la munte. Cerul va avea înnorări ce vor persista în vestul, nordul şi centrul ţării, unde temporar va ploua. Ploile vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în Maramureş şi în nordul Transilvaniei, unde se vor acumula local 15…20 l/mp şi izolat peste 35 l/mp.

În zona Carpatilor Orientali, la peste 1800 m vor fi ninsori, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări cu rafale de peste 70 km/h. În Moldova şi în restul zonei de munte vor fi precipitaţii mixte şi pe arii restrânse se va produce polei. Mai ales dimineata, local în zonele joase de relief din sudul si din estul tării va fi ceată şi cu totul izolat ploi slabe sau burniţe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, dar local si în vestul si sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade în sudul extrem al Olteniei si sud-vestul Munteniei si în jurul a 14 grade în Banat şi Subcarpaţii de Curbură.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Valorile termice vor fi în creştere faţă de intervalul precedent, vremea devenind mai caldă decât ar fi normal la această dată. Cerul va fi temporar noros, iar dimineata si noaptea va fi ceată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va fi caldă pentru prima decadă a lunii februarie, chiar deosebit de caldă în zonele de deal si de munte si în regiunile vestice. Cerul va fi temporar noros si va ploua în general slab, în nordul, vestul şi centrul tării, iar spre seară si în cursul noptii, pe arii restrânse şi în sud. În zona montană înaltă precipitatiile vor fi mixte şi vor fi condiţii de polei. Dimineata si noaptea, în zonele joase se va semnala ceată, posibil asociată izolat cu burnite sau ploi slabe, favorizând depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane si în Banat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade in nordul Moldovei, posibil si in Lunca Dunarii, unde va fi ceata mai persistenta si 12 grade in vest, sud si centru, izolat mai ridicate în dealurile submontane, dar si în Banat si în Crisana până spre 14 grade.

BUCURESTI: Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, iar dimineata si noaptea vor fi conditii de ceată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea se va mentine caldă pentru această dată. Temporar cerul va fi noros si va ploua în majoritatea regiunilor. Vor fi si precipitatii sub formă de lapovită si nisoare, la munte, iar seara si noaptea, posibil si în Maramures, estul Transilvaniei si nordul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, mai ales în a doua parte a zilei si în prima parte a noptii, în zona montană, local în vestul, sudul tării, dar izolat si în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei si 13 grade in sud-estul extrem al tarii.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea se va mentine caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros si trecător va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade.

TENDINTA

LUNI – Vremea va contiua să fie caldă pentru a doua decadă a lunii februarie. Cerul va fi mai mult noros si temporar vor fi precipitatii în majoritatea regiunilor, local, ziua si pe arii extinse, noaptea. Acestea vor fi sub formă de ploaie, dar în zona montană, iar în a doua parte a intervalului si în Moldova si în estul Transilvaniei vor fi si ninsori si lapovită. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări la munte, în sud-vestul, sudul tării si izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade in nordul Moldovei si 12 grade, in sud-estul extrem, posibil si in centrul Transilvaniei.

MARTI si MIERCURI – Vremea va intra într-un proces de răcire, iar probabilitatea de apariţie a precipitațiilor va fi ridicată în majoritatea regiunilor. La început precipitatiile vor fi mixte, apoi va ninge.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Vremea va deveni caldă pentru această perioadă