PROGNOZA METEO. Temperaturi scăzute şi precipitaţii în următoarele zile

Miercuri, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru a doua decadã a lunii martie, îndeosebi în sudul şi in est. Temperaturile maxime vor fi de la 4 grade in nordul Moldovei pana la cel mult 14 grade in dealurile Banatului.

15 mart. 2016, 15:06
PROGNOZA METEO. Temperaturi scăzute şi precipitaţii în următoarele zile

PROGNOZA METEO MIERCURI. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei în sud,in sud-vest şi in est, unde trecãtor şi pe spaţii restrânse, vor cãdea precipitaţii slabe, ninsori la munte şi predominant ploi în rest. Vântul va sufla cu intensificãri, în prima parte a zilei mai ales, în sudul şi sud-vestul ţãrii, precum şi pe crestele montane.

BUCUREŞTI. Vremea ramane destul de rece si in capitala. Chiar soarele se arata printre nori mercurul nu trece de 7, 8 grade iar vantul care sufla moderat mai reduce putin temp resimtita.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi predominant frumoasã, iar valorile termice, în creştere, faţã de cele din ziua precedentă. În sudul şi estul ţãrii, vor deveni apropiate de cele normale pentru aceastã perioadã, în cea mai mare parte a teritoriului, dupa ce insa in zori termometrele vor arata minime sub pragul inghetului in cea mai mare parte a tarii si bruma va fi prezenta pe arii extinse.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în regiunile nordice şi de nord-est. Izolat dimineata va fi ceata. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, în estul teritoriului şi izolat în sud.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 gr C in estul Transilvanieie si cel mult 14 grade în Banat.

BUCUREŞTI.  Dimineata vor fi si in capitala temp sub pragul inghetului si bruma in zonele preorasenesti, dar peste zi vremea va fi predominant frumoasă, cu cerul variabil şi se va încălzi, maximele vor fi in jur de 12, 13 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Dimineata va fi destul de rece, cu bruma mai ales in centru, dar peste zi vremea va continua sã se încãlzeascã, pânã la valori termice mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, în regiunile extracarpatice şi apropiate de acestea, în restul teritoriului, adica maximele se vor situa in general intre 8 grade in estul Transilvaniei si 16 grade in Lunca Dunarii.

Peste zi vântul va avea intensificãri locale, în nord şi în sud, precum şi la munte, cu viteze mai mari pe creste, cerul va avea înnorãri trecãtoare în vest şi în nord, iar în celelalte zone, va fi variabil spre mai mult senin.

Noaptea, nebulozitatatea va fi în extindere şi accentuare, în jumãtatea de nord, unde pe arii restrânse, cu precãdere în zona Carpaţilor Orientali şi nordul Moldovei, temporar se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formã de ninsoare.

BUCUREŞTI. Vremea va fi predominant frumoasă şi uşor mai caldă decât în mod normal la această dată, cu maxime de 14,15 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla ceva mai alert fara sa fie suparator

TENDINTA SAMBATA. Vremea se va rãci faţã de intervalul precedent, semnificativ chiar in Moldova unde va fi mai rece decat in mod normal, asa ca maximele vor fi intre 1 si 14 grade.

Vor fi înnorãri în majoritatea regiunilor şi temporar precipitaţii slabe, mai ales ninsori, pe arii extinse la deal şi la munte şi local în Moldova, iar în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Munteniei, vor predomina ploile.

Vântul va avea intensificãri în cea mai mare parte a ţãrii.

DE DUMINICA Vremea se va incalzi, mai ales în regiunile sudice, unde temperaturile vor fi peste mediile climatologice. Precipitaţiile nu lipsesc, dar vor fi slabe, pe arii restrânse, la inceputul intervalului în nordul ţãrii şi la munte, iar spre sfârşitul acestuia, va ploua în jumãtatea vesticã.