PROGNOZA METEO. Vin zile CANICULARE. Afară va fi IRESPIRABIL

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele zile meteorologii anunţă temperaturi foarte ridicate şi chiar au emis coduri galben şi portocaliu de caniculă. Potrivit specialiştilor, nu este exclus să avem chiar COD ROŞU de caniculă în această săptămână.

RomaniaTV.net
06 iul. 2015, 20:21
PROGNOZA METEO. Vin zile CANICULARE. Afară va fi IRESPIRABIL

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza în zonele de câmpie şi de podiş, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Maximele se vor situa între 29 de grade pe litoral şi 39 de grade în Banat şi in Crişana. Cerul va fi mai mult senin şi doar prin nord-estul ţării şi în zona montană apar nori. În aceste zone după-amiaza şi seara vor fi averse pe arii restrânse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi fi si condiţii de grindină.

Citeşte şi Avertizări COD PORTOCALIU şi COD GALBEN de CANICULĂ

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Marţi se instalează canicula şi în Capitală, începând cu orele amiezii, când se va înregistra o temperatură maximă de 35…36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va putea depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul slab nu va reuşit să răcorească atmosfera.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi în continuarea caniculară după orele amiezii, în special în zonele de câmpie şi de podiş, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între aproximativ 30 grade pe litoral şi 39, chiar 40 de grade în Câmpia de Vest. În cursul zilei, cerul va fi variabil, mai mult senin şi doar cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată la munte. Noaptea cei din vest şi nord-vest au şanse să se mai răcorească, întrucât înnorările se vor accentua şi local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Izolat sunt posibile cantităţi mai însemnate de apă şi căderi de grindină.

CANICULĂ în România. Ce MĂSURI trebuie să ia angajatorii în zilele caniculare

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade la umbra. Cerul va fi mai mult senin asa ca la soare caldura va fi practic insuportabila, mai ales că vântul abia se simte.

PROGNOZA METEO JOI. În vest, centru şi în nord vremea va fi în general instabilă, iar temperaturile vor marca o scădere faţă de intervalul precedent. Peste zi vor fi înnorări temporare accentuate şi local vor cădea averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului, care izolat vor lua aspect de vijelie. Pe arii restrânse vor fi căderi de grindină şi cantităţi de apă însemnate. În restul teritoriului, vremea se va menţine călduroasă, caniculară în orele amiezii, iar fenomenele specifice instabilităţii atmosferice îşi vor face apariţia seara şi în cursul nopţii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 28 in grade in nord şi 37 de grade in sudul extrem.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va menţine călduroasă, caniculară în orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopţii când vor cădea averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade asadar disconfortul termic este inca foarte accentuat dupa amiza mai ales

Vineri se va semnala o uşoară coborâre a mercurului în termometre, însă nu putem vorbi despre o răcorire a vremii. Valorile termice se apropie de normele climatologice specifice acestei perioade, cu maxime intre 23 si 33 grade, in scadere si in sud si in est. În sud-estul ţării şi la munte vor mai fi înnorări temporar accentuate şi cu precădere ziua, se vor semnala averse şi descărcări electrice. Izolat vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, vremea va fi predominat frumoasă, cu cer variabil, iar condiţii de ploaie vor fi cu totul izolat. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în cursul zilei, în regiunile sud-vestice, centrale şi de nord-est, precum şi la munte.

De sâmbătă, însă, canicula revine, iar până marţi valorile termice vor marca o creştere la nivelul întregii ţări, în special în ultimele două zile ale intervalului, la început în vest, apoi şi în sud. Sansele de fenomene asociate instabilităţii atmosferice va fi mai mari în primele două zile ale săptămânii viitoare, în zonele de munte.

Citeşte şi PROGNOZA METEO: Canicula ne va da bătăi de cap aproape două săptămâni