PROGNOZA METEO. Vreme caniculară şi instabilă în următoarele zile

Prognoza meteo. Meteorologii anunţă vreme caniculară în următoarele zile. Vineri, în sudul şi estul Munteniei, în partea continentală a Dobrogei şi în sudul Moldovei, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În Bucureşti temperatura aximă va fi de 36 de grade.

14 iul. 2016, 12:34
PROGNOZA METEO. Vreme caniculară şi instabilă în următoarele zile

PROGNOZA METEO VINERI. În sudul şi estul Munteniei, în partea continentală a Dobrogei şi în sudul Moldovei, va fi caniculă iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. În restul teritoriului, vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, grindină şi rafale de vânt cu aspect de vijelie.

Îndeosebi spre seară şi noaptea, în jumătatea de vest, cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi izolat 50…80 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 23…24 de grade, izolat în regiunile vestice, nordice şi centrale şi 37 de grade în sudul Munteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi caniculară, iar ITU va depăși pragul critic de 80 de unităti, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, pe fond de cer variabil si vant cel mult moderat.

PROGNOZA METEO SAMBATA. În jumătatea de vest instabilitatea atmosferica ramane accentuata, vor înnorări , averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi izolat 50…80 l/mp. În restul ţării, vremea se menţine călduroasă, caniculară în sud-est, unde și disconfortul termic se va menține ridicat; cerul va fi variabil, iar fenomenele specifice instabilitătii atmosferice vor apărea izolat, mai ales în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla temporar alert in în cea mai mare parte a ţării, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra între 19…20 de grade, în Banat şi Crişana și 37 de grade, izolat, în sudul şi estul Munteniei, în partea continentală a Dobrogei şi în sudul Moldovei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va menţine caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade.Cerul va fi variabil cu înnorări indeosebi noaptea, când vor fi condiții de averse și descărcări electrice. Vântul va sufla cu intensificări temporare .

PROGNOZA METEO DUMINICA. În vest, in centru si in nord dar si in nord-est si la munte vremea va fi în general instabilă, adica vor fi innorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Din punct de vedere termic, în est si in sud-est vremea va fi călduroasă, izolat caniculară după-amiaza, în timp ce în vest, in nord-vest si in centru, ea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade, izolat în Banat şi Crişana și 36 de grade în Moldova.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Deși valorile termice vor marca o scădere usoară față de ziua precedentă, vremea va mai fi călduroasă dupa-amiaza. Tem max va fi de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, sansele de ploaie destul de reduse si vântul moderat.

TENDINTA LUNI În centru, in nord si in nord-est vremea se menține în general instabilă, cu innorari averse și descărcări electrice si izolat grindină și cantităti de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată se vor semnala doar izolat. Temp scad si in est si in centru, vor fi maxime cam intre 21 si 31 gr.

DE MARTI PANA JOI Valorile termice vor fi apropiate de cele normale si doar izolat, îndeosebi în regiunile nordice, nord-estice, centrale și în zonele de munte, vor mai fi averse și descărcări electrice.