PROGNOZA METEO. Vremea rămâne CANICULARĂ în următoarele trei zile

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează vreme caniculară, cu temperaturi ce pot atinge şi 39 de grade Celsius. De asemenea, disconfortul termic va fi accentuat.

18 iul. 2015, 14:24
PROGNOZA METEO. Vremea rămâne CANICULARĂ în următoarele trei zile

PROGNOZA METEO. Duminică, valul de cãldurã se va intensifica şi va cuprinde toatã ţara, astfel încât temperaturile maxime vor depãşi frecvent 35…36 de grade şi local se vor atinge valori de 37…38 de grade, iar izolat în vest şi sud-vest chiar 39 de grade, pornind de la 26…28 de grade pe litoral. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza în zonele montane, iar spre searã şi noaptea şi în nord-vest şi nord, unde, pe arii restrânse, vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Duminică, în Bucureşti, vremea va fi canicularã, cu o maximã a temperaturii aerului de 36…37 de grade şi disconfort termic accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi nu va reusi sa mai domoleasca arsita.

Luni, vreme va fi canicularã în majoritatea regiunilor, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26…27 de grade pe litoral şi 38…39 de grade în Oltenia şi Banat. În Moldova, in Maramureş şi cea mai mare parte a Transilvaniei, precum şi în zonele montane asteptam înnorãri temporar accentuate şi local averse, fulgere, tunete şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, iar valorile termice vor marca o scãdere faţã de ziua precedentã. Izolat vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse, mai ales dupã-amiaza.

Luni, în Capitală, vremea se va menţine canicularã, cu o temperaturã maximã de 36…37 de grade şi disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Marţi, în sud-vestul ţãrii vremea se va menţine canicularã, dar în restul teritoriului valorile termice vor marca o scãdere uşoarã faţã de zilele precedente. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului local în zona de munte şi izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27…28 de grade în nordul Moldovei şi pe litoral şi 38 de grade în sud-vestul extrem al teritoriului.

Marţi, în Bucureşti deşi regimul termic va marca o uşoarã scãdere faţã de zilele precedente, vremea va rãmâne cãlduroasã, cu o temperaturã maximã de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, dar condiţiile de averse vor fi reduse.

Miercuri, vreme rămâne cãlduroasã, canicularã la amiazã în Crişana, Banat, Oltenia şi sud-vestul Transilvaniei şi izolat în celelalte regiuni, cu maxime între 26 grade pe litoral şi 38 în vest şi în sud-vest, pe un fond de soare ce domină autoritar cerul şi doar pe la munte apar ceva nori. De joi până duminică, vremea va fi în continuare cãlduroasã, local canicularã. Izolat, în special zonele de munte, vor fi ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice.

Citeşte şi COD PORTOCALIU DE CANICULĂ. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade la umbră