PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte brusc în toată ţara. Temperaturile vor ajunge şi la MINUS 10 grade

PROGNOZA METEO. Incheiem saptamana cu vreme rece pentru aceasta data calendaristică, cu ceaţă dimineata, dar cu temepraturi de zero grade la amiază în Bucovina in timp ce in extremitatea de sud-vest termometrele abia daca strang 9 grade Celsius. NU scăpăm nici de ninsori, dar acestea vor fi slab însemnate cantitativ si destul de putine, prin zona Carpaţii Meridionali, Orientali si în Moldova. În Dobrogea, Muntenia şi Oltenia precipitatiile vor fi amestecate, adica ploi, lapovite si ninsori. Sunt anuntate temperaturi sub pragul de inghet in aproape toate zonele tarii pe parcursul noptilor si diminetilor, iar in plus, in partea de est a Transilvaniei se instaleaza gerul.

RomaniaTV.net
22 nov. 2014, 15:23
PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte brusc în toată ţara. Temperaturile vor ajunge şi la MINUS 10 grade

DUMINICĂ ne asteapta vreme rece pentru aceasta data calendaristica, cu cer innorat in estul şi în sudul ţării, in timp ce in restul zonelor se mai arata si soarele din cand in cand, iar dimineata va fi putina ceata. Trecător ninge slab în zona Carpaţii Meridionali, Orientali şi în Moldova, iar precipitaţii mixte vor fi local în Dobrogea şi pe arii restrânse în Muntenia şi Oltenia. Amiaza vine cu temperaturi de la limita inghetului, adica 0 grade in Bucovina pana la 9 grade in estremitatea de sud-vest.

Citeşte şi: Anunţ de la METEOROLOGI! Anul acesta avem IARNĂ GREA, zile foarte GEROASE şi munţi de zăpadă

Este innorat si in Bucuresti, şi trecător, mai ales spre seara, nu este exclus sa cada precipitaţii slabe, mixte. Vântul se simte putin, asa ca cel 5 grade pe care le anunta meteorologii peste zi este posibil sa se resimta ca finnd mai scazute atunci cand adie vantul.

LUNI. Saptamana viitoare incepe cu vreme rece în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales in orele diminetii. Norii mai lasa din cand in cand sa se zareasca si cateva raze de soare si nu scapam de precipitatii, dar meteorologii anunta ca vor fi slabe si pe arii restranse în regiunile sudice şi estice. Vântul are unele rabufniri nervoase tot pe litoral, insa si în sudul Banatului, iar maximele termice vor pleca de la numai 1 grade sub pragul de inghet in nordul Moldovei si se vor operi la cel mult 9 ngrade in dealurile de vest

Vremea va fi rece si in Bucuresti, in special dimineata caand se vor inregistra temperaturi la limita inghetului, iar peste zi, pe fondul cerului partial acoperit de nori, nu vor fi mai mult de 4 grade.

MARŢI. Si marti vremea va fi în continuare rece pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor, mai ales dimineaţa cand temperaturile se vor situa sub pragul de inghet, iar in estul Transilvaniei vor atinge chiar pragul gerului si pe alocuri va fi ceata. Cerul va fi temporar noros şi vor cădea precipitaţii slabe, pe arii restrânse sub formă de ninsoare la munte si în Moldova şi izolat, mixte, în restul teritoriului. Vântul este mai intens in zona litoralului, iar in nord-est, de acesta data, vor fi localitati in care temperaturile nu vor depasi minus 2 peste zi, in timp ce in Dealurile de Vest vor fi cel 8 grade.

In Capitala se anunta vreme rece, mai ales in zorii zilei cand mercurul in termometre coboara spre -4 grade, iar la amiaza nu vor fi mai mult de 4 grade, in conditiile in care norii impart cerul cu soarele, iar vantul adie usor.

La mijlocul saptamanii viitoare meteorologii anunta tot o vreme rece, cu precadere dimineaţa şi noaptea, dar in a doua parte a saptamanii temperaturile incep sa creasca usor în majoritatea regiunilor şi vor ajunge fi apropiate de cele normale pentru sfârşitul lunii noiembrie, adica intre 0 si 11 grade. Pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, la început în vestul ţării, apoi şi în celelalte regiuni.