PROGNOZA METEO pe trei zile: ploi, frig şi chiar ninsori

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele trei zile, meteorologii prognozează valori termice mai scăzute decât cele normale climatologic pentru această perioadă din an. Mai mult, îşi vor face apariţia şi precipitaţiile mixte.

09 oct. 2015, 12:10
PROGNOZA METEO pe trei zile: ploi, frig şi chiar ninsori

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea va fi predominant închisă, iar valorile termice se vor menţine mai scăzute decât cele normale climatologic pentru această perioadă din an. Începând din a doua parte a zilei, ploile se vor intensifica şi se vor extinde în jumătatea sudică a ţării. În Banat, Oltenia, nordul Munteniei, se vor cumula cantităţi de apă de 20-25 l/mp şi izolat, îndeosebi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, peste 40-50 l/mp. În restul teritoriului, ploile, în general slabe cantitativ, se vor semnala pe arii mai restrânse, îndeosebi spre sfârşitul intervalului. La munte, la peste 1800 m, în cursul nopţii, precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul se va intensifica în special în sud-vestul şi sudul teritoriului, cu viteze la rafală de 50-55 km/h, iar în sudul Bantului şi pe creste, va depăşi temporar 70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 grade în nordul Moldovei şi 18 grade, izolat, în regiunile intracarpatice, iar cele minime, se vor situa, în general, între 3 şi 13 grade.

În Bucureşti, vremea va fi închisă şi rece pentru această perioadă. Mai ales spre seară şi noaptea, temporar va ploua, iar vântul se va intensifica, urmând să depăşească la rafală 40-45 km/h. Cantităţile de apă vor putea fi însemnate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 7,8 grade.

ATENŢIONARE METEO: Cod GALBEN de ploi abundente, vânt puternic, frig şi NINSORI

PROGNOZA METEO.  Duminică, procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Cerul va fi noros şi vor fi precipitaţii în toată ţara, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 50 l/mp, mai ales în jumătatea sudică şi în zonele de munte. Vor fi ploi, dar în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, în jumătatea de nord a Moldovei şi trecător în estul şi sud-estul Transilvaniei. În Dobrogea, trecător sunt condiţii pentru descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, depăşind temporar 60-70 km/h, îndeosebi în sud, sud-est şi în zonele de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în nordul Moldovei şi 18 grade în sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 12 grade, cu valori uşor mai scăzute în nord-estul teritoriului.

În Bucureşti, Procesul de răcire se va accentua, astfel maxima termică se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar minima va fi de 4, 5 grade. Înnorările vor persista, va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va prezenta intensificări susţinute, cu viteze la rafală de peste 55-60 km/h.

PROGNOZA METEO Luni, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice vor continua să scadă în toate regiunile, astfel încât se vor situa cu mult sub normele climatologice specifice acestei perioade. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii pe arii relativ extinse, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 20…25 l/mp. Vor fi ploi, însă în zona Carpaţilor Orientali va ninge, iar pe crestele montane din restul ţării, precum şi în jumătatea de nord a Moldovei şi în estul şi sud-estul Transilvaniei vor fi lapoviţe şi ninsori. Vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăşi temporar 60-70 km/h în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în Moldova şi în estul Transilvaniei şi 14 grade pe litoral, iar cele minime se vor încadra între -1 şi 7 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali.

În Bucureşti, vremea va fi în general închisă şi cu mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 3, 4 grade. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va continua să prezinte intensificări, în special în prima parte a intervalului.

TENDINŢA
Vremea va fi în continuare cu mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, iar cele minime, în general, între -4 şi 4 grade. În schimb, aria precipitaţiilor se va restrânge treptat, acestea urmând a se semnala doar pe spaţii restrânse, mai ales prin regiunile estice, nord-vestice şi în zonele montane. Dar, pe fondul temperaturilor scăzute, noaptea şi dimineaţa local se va semnala brumă, în special în jumătatea de nord-est a ţării, de apariţie a ploilor va fi ridicată spre sfârşitul intervalului.