PROGNOZA METEO. Temperaturi în prag de caniculă în mare parte din ţară. Nu scăpăm nici de furtuni

PROGNOZA METEO. Vremea va fi călduroasă și disconfortul termic în accentuare în cea mai mare parte a țării, în zonele de câmpie indicele temperatură-umezeală se va apropia de pragul critic de 80. Nu vor lipsi nici ploile torenţiale însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade.

RomaniaTV.net
19 iun. 2018, 14:58
PROGNOZA METEO. Temperaturi în prag de caniculă în mare parte din ţară. Nu scăpăm nici de furtuni

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va fi variabil cu unele înnorări și doar izolat, în special în vestul, centrul și nordul țării, vor fi ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade în nordul litoralului.

LA BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi călduroasă și disconfortul termic în accentuare în cea mai mare parte a țării, astfel încât, în zonele de câmpie indicele temperatură-umezeală se va apropia de pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului local la munte și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat după-amiaza și seara, ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime, în general, între 13 și 23 de grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic în accentuare, astfel încât indicele temperatură-umezeală se va apropia de pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, iar mai ales spre seară și noaptea va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va
fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în cea mai mare parte a zonei de deal și munte, local în sudul, sud-vestul și nordul țării și pe spații mai restrânse în rest. Astfel de manifestări vor fi mai frecvente pe parcursul zilei, ploile vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor marca o scădere ușoară în majoritatea regiunilor și vor fi cuprinse între 25 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, Dobrogea și Moldova, acolo unde și disconfortul termic se va menține accentuat. Minimele termice se vor situa între 11 și 22 de grade.

LA BUCUREŞTI. Valorile termice, în scădere ușoară față de intervalul anterior, se vor situa în continuare peste cele caracteristice perioadei, astfel încât și disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, iar probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi mai mare pe parcursul zilei. Maxima termică va fi de 31…32 de grade, iar minima de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat, în cea mai mare parte a țării. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice ziua în vestul, centrul, nordul teritoriului și în zona de munte și pe arii restrânse în rest, iar noaptea mai ales în est și în sud-est. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. Vântul se va intensifica îndeosebi în timpul ploilor, izolat putând lua aspect de vijelie. Valorile termice vor continua să scadă în vest, centru și nord, unde se vor situa sub cele caracteristice acestei perioade, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 33 de grade, iar cele minime în general, între 9 și 19 grade.

LA BUCUREŞTI. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat, astfel că mai ales spre seară și noaptea se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Valorile termice se vor situa sub mediile climatologice specifice acestei perioade în toate regiunile țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei când se vor semnala averse, pe arii relativ restrânse, în special în est și sud-est. Vântul va sufla moderat cu intensificări la munte, iar trecător și în zonele extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 18 și 23 de grade, iar cele minime între 7 și 16 grade, mai scăzute în depresiuni.

LA BUCUREŞTI. Valorile termice vor fi mai scăzute decât mediile climatologice specifice acestei perioade. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții pentru averse, în special ziua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

Apoi, vremea se va încălzi ușor în toate regiunile. Pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Şi în Capitală vremea se va încălzi ușor. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului.