PROIECT BUGET 2018: Fără tichete-cadou, indemnizaţii pentru nou-născuţi, fără bani pentru libere lucrate

Guvernul nu va acorda nici anul viitor tichete cadou, premii, indemnizații de vacanță, nici cupoane sociale în învățământ sau ajutorul de 500 de euro pentru educația permanentă a fiecărui nou-născut, anumite drepturi ale polițiștilor, militarilor și funcționarilor publici din penitenciare vor fi înghețate la nivelul lunii decembrie 2017. Munca suplimentară va fi compensată doar cu timp liber, nu cu bani, iar angajările în administrația publică vor fi permise doar cu regula "1 la 2", respectiv la două posturi vacante va fi permisă o singură angajare. 

29 nov. 2017, 11:18
PROIECT BUGET 2018: Fără tichete-cadou, indemnizaţii pentru nou-născuţi, fără bani pentru libere lucrate

Guvernul continuă să nu acorde beneficii, limitează angajările pe sistemul 1 la 2, îngheață unele plăți și obligă instituțiile să taie 10% din cheltuieli.

Ordonatorii principali de credite vor fi obligați să scadă cheltuielile cu bunurile și serviciile aferente întreținerii ți funcționării instiuției cu 10% comparativ cu plățile din acest an (cheltuieli incluzând pe cele cu telefonia fixă, curățenie, carburanți, utilități, rechizite). Va fi interzisă în continuare cumpărarea ori închirierea de mașini și mobilier, cu puține excepții.

Ministrul Mişa: Există bani pentru construcţia bugetară în 2018. Au fost prevăzute şi sumele pentru legea salarizării

Deciziile din instanță de câștigare a unor drepturi salariale obținute în intervalul ianuarie-decembrie 2018 vor fi plătite tot eșalonat, ca și precedentele decizii din instanță, în 5 ani. Pentru polițiști, militari și funcționari publici cu statut special din penitenciare, indemnizațiile, compensațiile lunare pentru chirie, primele, ajutoarele, despăgubirile, care nu fac parte din solda lunară brută/salariul lunar brut, vor fi înghețate la nivelul din decembrie 2017, primind însă bani pentru activitatea în zilele de rapaus. Înghețarea va fi aplicată și pentru drepturile de hrană și echipament. Și indemnizațiile pentru revoluționari vor fi ținute la nivelul din decembrie 2017, ca și renetele viagere prevăzute de Legea educației, scrie profit.ro.

Guvern: Cultele acreditate ca furnizori de servicii sociale vor primi din 2018 subvenţii de la bugetul de stat