Protest al unor profesori din Vaslui, nemulţumiţi de numirea unui director de liceu

Publicat: Marţi, 03 Septembrie 2013 17:59 // Actualizat: Marţi, 03 Septembrie 2013 17:59 // Sursa: RTV.net

Peste 60 de profesori de la un liceu din municipiul Vaslui au protestat, marţi, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean faţă de numirea de către şefii învăţământului vasluian a unui director din afara unităţii şcolare, neacceptat de către cadrele didactice.

Foto: RTV.NET

Sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a fost luat cu asalt, marţi, de cei peste 60 de profesori de la Liceul "Ion Mincu" Vaslui care şi-au exprimat public nemulţumirea faţă de numirea unui profesor de la o şcoală din mediul rural în funcţia de director adjunct al unităţii de învăţământ, potrivit Mediafax.

În timpul protestului, cadrele didactice au transmis şefilor învăţământului vasluian că nu acceptă impunerea unui director din afara liceului, mai ales că, în opinia lor, numirea este una politică.

Protestatarii au renunţat la acţiunea lor abia după ce conducerea ISJ Vaslui a acceptat să discute cu ei despre nemulţumirea lor.

"Dialogul a fost unul civilizat, nu pe poziţii de forţă, în urma căruia am ajuns la un consens în sensul că le-am promis că vom lua o decizie care să-i mulţumească. Problema numirii acelui director adjunct va fi discutată în cursul acestei săptămâni în cadrul Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar. Profesorii au acceptat această propunere, ulterior retrăgându-se la unitatea de învăţământ", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Numirea lui Vasile Sprâncenatu în funcţia director adjunct la Liceul "Ion Mincu" Vaslui s-a făcut odată cu restructurarea unui post de inspector şcolar pe care Sprâncenatu, profesor titular la o şcoală din mediul rural, l-a ocupat în ultimul an.

3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 sep 11:11
...şefii învăţământului vasluian a unui director din afara unităţii şcolare, neacceptat de către cadrele didactice. Citește mai departe… ...
03 sep 21:45
...şefii învăţământului vasluian a unui director din afara unităţii şcolare, neacceptat de către cadrele didactice. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
03 sep 18:05
... Peste 60 de profesori de la un liceu din municipiul Vaslui au protestat, marţi, la...
1
EUR
4.6686
RON
23 Jun
noapte 17 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H