Peste 2000 de oameni au protestat în Piaţa Victoriei. Un participant la miting a fost reţinut de jandarmi

Mii de persoane s-au aflat luni în Piaţa Victoriei la un nou protest antiguvernamental. Un protestatar care avea asupra sa mai multe obiecte periculoase a fost ridicat de jandarmi.

13 aug. 2018, 10:38
Peste 2000 de oameni au protestat în Piaţa Victoriei. Un participant la miting a fost reţinut de jandarmi

UPDATE: Mitingul s-a încheiat.

UPDATE: Traficul a fost restricţionat luni seara pe Şoseaua Kiseleff, de la străzile Arhitect Ion Mincu şi Paris către statuia Aviatorilor, din cauza protestului antiguvernamental, potrivit Poliţiei Capitalei.

Interdicţia a fost instituită în jurul orei 21,00.

Cei peste 2000 de protestatari au aprins lanternele telefoanelor mobile, au cântat imnul naţional şi au scandat „Demisia, demisia”

În Piaţa Victoriei s-au strâns luni seara câteva sute de protestatari, care s-au manifestat zgomotos cu fluiere şi vuvuzele şi au scandat „Demisia, demisia”, „Hoţii, hoţii”, „Jos Guvernul”, „Nu scăpaţi”.

De asemenea, participanţii la protest flutură steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene.

UPDATE Un bărbat îmbrăcat în costum popular a fost ridicat luni seară din Piaţa Victoriei din Capitală, unde peste două mii de oameni au protestat pentru a patra zi la rând. Asupra bărbatului au fost găsite mai multe obiecte periculoase, iar Jandarmeria Bucureşti spune şi că el este suspectat şi că ar fi participat la violenţele de vineri seară.

Conform Jandarmeriei Bucureşti, în jurul orei 21.00 jandarmii au ridicat din Piaţa Victoriei un bărbat în vârstă de 32 de ani, asupra căruia sa au fost găsite mai multe obiecte periculoase.

El a fost dus la secţia de poliţie, unde jandarmii i-au întocmit actele de sesizarepentru infracţiunea de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Bărbatul este suspectatşi de faptul că ar fi participat la violenţele de vineri seară.

În Piaţa Victoriei s-au strâns câteva mii de protestatari, care se manifestă zgomotos cu fluiere şi vuvuzele şi scandează „Demisia, demisia”, „Hoţii, hoţii”, „Jos Guvernul”, „Nu scăpaţi”.

De asemenea, participanţii la protest flutură steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene.

Printre cei prezenţi se află şi mulţi părinţi cu copii mici.

UPDATE: Protestatarii se manifestă în mod liniştit, flutură steaguri tricolore, se plimbă în spaţiul din piaţă pe jos sau cu bicicleta sau pur şi simplu stau aşezaţi pe trotuar.

Jandarmii au îngrădit zona dedicată protestului.

Protestul a fost anunţat printr-un eveniment pe Facebook.

„Ne vedem în Piața Victoriei la protest pentru a cere demisia Guvernului Dăncilă, slugă lui Dragnea! Avem suficiente motive pentru a cere acest lucru, anunţă pagina de Facebook „Rezistentii din Piata Victoriei”.

Guvernul României a ajuns să fie o vulnerabilitate deoarece prim-ministrul Viorica Vasilica Dăncilă împreună cu mulți miniștri nu pot să facă față poziției pe care o au iar pentru acest lucru noi cerem de urgență demisia întregului Guvern. Din 17 ianuarie 2018 de când este prim-ministru, Dăncilă a executat cu precizie ordinile primite de la Liviu Dragnea și a făcut multe gafe atât în țară cât și în vizitele pe care le-a avut în unele țări.

Dragnea a trimis-o pe incompetenta Dăncilă în concediu pentru perioada 6 – 13 august de teamă de a nu ceda presiunii străzii și a-și da demisia, știind că pentru 10 și 11 august fusese anunțat de peste două luni un protest masiv în Piața Victoriei, protest inițiat de români din Diaspora. Dăncilă și-a depășit competențele stabilite de Constituție și a creat un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Președinție prin numirea lui Paul Stănescu în locul ei.

Citeşte şi:  Mii de oameni au protestat pentru a treia zi consecutiv în Piaţa Victoriei din Capitală, cerând demisia Guvernului

După protestul din 10-11 august din Piața Victoriei din București, la care au venit români din Diaspora și din toată țara, noi, protestatarii, am revenit și pe 12 august și vom continua să venim la protest în fiecare zi, lucru care se întâmplă din 31 ianuarie 2017.

La protestul din 10 august, jandarmeria nu și-a îndeplinit corect misiunea conform procedurilor, și-a depășit atribuțiile și s-a transformat în instrument de represiune a populației împrăștiind pe toți protestatarii, folosind gaze, tunuri cu apă și muniție de război. Ordinul de intervenție în forță a Jandarmeriei în Piața Victoriei a fost unul politic, dat de Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, fostă consilieră a Gabrielei Firea. Ministrul de Interne Carmen Dan nu a fost capabil să gestioneze situația creată iar pentru acest lucru ar fi trebuit să-și dea demisia a doua zi după protest împreună cu șeful Jandarmeriei și toate persoanele cu funcții de conducere ale statului care au coordonat acțiunea jandarmilor.

Pericolul OUG pentru amnistie și grațiere se va activa începând cu ziua în care Dăncilă se va întoarce la Guvern. Dragnea a revenit la soluția OUG după condamnarea sa din 21 iunie la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive. Să ne amintim de perioada 16 – 19 iulie, atunci când Parlamentul a fost în ultimele zile ale sesiunii extraordinare iar Guvernul a fost foarte aproape de a vota OUG! În cazul în care Guvernul dorește totuși să adopte o Ordonanță de Urgență în afara sesiunii parlamentare extraordinare, Senatul și Camera Deputaților trebuie convocate de urgență în termen de cinci zile, altfel, OUG nu intră în vigoare. Acest scenariu este puțin plauzibil. Pentru liderul PSD, avantajul unei OUG pe amnistie și grațiere este că nu mai trebuie să aștepte modificările la Codul Penal, nici dezincriminarea abuzului în serviciu. Dacă OUG pentru amnistie și grațiere intră în vigoare fie și pentru o singura zi, încetează toate procesele și se clasează toate anchetele în curs care vizează infracțiunile iertate prin amnistiere.

De ce Guvernul Dăncilă trebuie să-și dea demisia ???

Guvernul Dăncilă este cel mai slab Guvern după anii ’90, fiind un dezastru pentru România.
Guvernul Dăncilă este responsabil pentru acțiunea în forță a Jandarmeriei de la protestul din 10 august datorită incompetenței ministrului Carmen Dan.
Guvernul Dăncilă nu mai guvernează în interes public, ci pentru interesul condamnatului Liviu Dragnea și a găștii lui PSD.
Guvernul Dăncilă dorește să dea OUG pe Codul Penal și Codul de Procedură Penală la insistența lui Dragnea pentru a scăpa de pușcărie după ce a fost condamnat 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu; se poate face recurs la acestă decizie de condamnare.
Premierul Viorica Dăncilă nu este capabilă să ia decizii singură și să țină un discurs coerent, în schimb execută cu mare precizie toate ordinele lui Dragnea.
Guvernul este responsabil pentru rata record a inflaţiei (ritmul de creştere a preţurilor de consum), fiind la cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani.
Guvernul este responsabil pentru creşterea ROBOR (indicatorul de referinţă pentru dobânzile la creditele bancare), fiind la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani, determinând creşteri importante ale ratelor bancare pentru tinerii care au credite.
Guvernul este responsabil pentru tentativa de subordonare politică a magistraţilor.
Guvernul a bulversat mediul de afaceri: 1,9 milioane de angajaţi în sectorul privat au salarii mai mici iar 7 milioane de români sunt pe punctul de a-şi pierde pensiile.
Guvernul a lăsat primăriile fără fonduri de dezvoltare şi bani de investiţii şi le-a creat obligaţii suplimentare.
Guvernul actual nu a construit nicio şcoală şi nu are niciun program integrator pentru scăderea abandonului şcolar şi pentru creşterea incluziunii şcolare.
Guvernul a reuşit să spulbere echipele medicale din sănătate, a reuşit să perpetueze criza de medicamente şi de consumabile, a blocat inexplicabil medicii de familie şi şi-a arătat hotărârea de a guverna pentru infractori.
Cu acest Guvern avem şanse foarte mari să ieşim din Europa chiar înainte de a prelua Preşedinţia Consiliului UE şi din această perspectivă un Guvern care a distrus Justiţia, care a prăbuşit economia şi care arată că România a devenit în mod oficial, prin politica penală asumată, un stat al infractorilor”, spun organizatorii de pe Facebook.