PROTEST EXTREM în faţa Prefecturii Braşov. Un bărbat a aruncat cu dejecţii pe intrarea principală FOTO

Un protest extrem a avut loc, miercuri, la Prefectura Braşov, acolo unde un bărbat a aruncat cu dejecţii pe uşa intrării principale în instituţie. Bărbatul din Codlea şi-a motivat gestul spunând că asemenea mirosuri, provenite de la filiala Protan S.A., sunt suportate zilnic de cetăţenii municipiului şi nimeni nu ia nici o măsură.

26 aug. 2015, 13:36

„Nici o autoritate nu ia măsuri deşi au fost sesizate în nenumărate rânduri. Miercuri am făcut o petiţie pe care am depus-o la Prefectură şi am adus şi mostra de rigoare. Dacă nu vin dânşii la Codlea, atunci aducem mostre aici. Asta se va întâmpla în continuare până când se vor lua măsuri pentru situaţia inacceptabilă”, a spus Erwin Albu, potrivit Agerpres.

Bărbatul a fost în centrul mai multor proteste, care uneori s-au lăsat cu scandal între el şi oamenii de ordine, dar este acelaşi care a iniţiat şi „Autoservirea din gospodărie pentru oameni cinstiţi”.

Bărbatul a fost luat pe sus de jandarmii braşoveni şi apoi a fost amendat.

Contactat telefonic, primarul municipiului Codlea, Cătălin Muntean, a declarat pentru Agerpres că situaţia este cunoscută de autorităţi, au avut loc numeroase întâlniri cu cei din conducerea Protan S.A, dar şi cu instituţiile abilitate de mediu.

„Agenţia de Mediu le-a dat un program de conformare care se află în implementare până la sfârşitul acestui an când conducerea firmei are de făcut o serie de investiţii care vor duce la ameliorarea situaţiei. În cazul în care nu se vor conforma, probabil că instituţiile abilitate vor lua măsurile de rigoare. În municipiul Codlea sunt diverse mirosuri de la această firmă, dar nu insuportabile aşa cum le-a prezentat cetăţeanul respectiv şi se simt mai puternic atunci când sunt schimbări de vreme sau vânt mai puternic. Sperăm ca odată cu implementarea programului de conformare să se schimbe situaţia existentă”, a precizat primarul municipiului Codlea.

Prefectul Braşovului Mihai Mohaci a afirmat că regretă situaţia creată în faţa Prefecturii, dar a precizat că instituţia pe care o conduce nu a primit nici un fel de sesizări sau petiţii de la cetăţeni din municipiul Codlea, referitor la mirosurile provenite de la Protan S.A.

Citeşte şi PROTEST EXTREM. S-a stropit cu benzină şi ŞI-A DAT FOC pentru că n-a primit LEAFA