Protestul din Capitală de Ziua Micii Unirii s-a încheiat cu o Horă a Unirii

Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat în jurul orei 21,00, cu o Horă a Unirii, în care s-au strâns cei aproximativ 100 de manifestanţi rămaşi în zonă.

RomaniaTV.net
24 ian. 2018, 16:38
Protestul din Capitală de Ziua Micii Unirii s-a încheiat cu o Horă a Unirii

În punctul maxim al manifestaţiei de miercuri, în Piaţa Victoriei s-au aflat în jur de 700-800 de persoane. Înarmaţi cu steaguri tricolore, ale Uniunii Europene şi ale SUA, pancarte, vuvuzele, fluiere şi tobe, oamenii au scandat, timp de trei ore, sloganuri împotriva coaliţiei de guvernare şi anticorupţie, au intonat Imnul naţional şi cântece patriotice, potrivit Agerpres.

Participanţii la protest au marcat şi Ziua Micii Uniri, dându-şi mâna, în câteva rânduri, într-o Horă a Unirii.

Mitingul, supravegheat de efective de jandarmi şi de la Poliţia Rutieră, s-a desfăşurat fără incidente.

O prezentă nedorită a fost semnalată printre manifestanți, notează stiripesurse.ro. Zeci de tineri, cel mai probabil de la galeriile de fotbal, se manifestă extrem de gălăgios. Ei s-au prins și într-o horă și au început să sară, în stilul peluzelor. Ei scandeaza „Liviu Dragnea, nu uita, va veni si ziua ta!”, „Libertate pentru suporteri”. Băieții, cei mai mulți adolescenți, au fost perchezitionati de către jandarmi, dar nu s-a constatat a deține materiale periculoase. Un număr impresionant de jandarmi sunt la fața locului, pentru a preîntâmpina eventuale acțiuni nedorite.

„În anul Centenarului Marii Uniri, la 159 de ani de la Mica Unire (Unirea Principatelor Române), mergem cu mic, cu mare, în Piaţa Victoriei din Bucureşti pentru a transmite un mesaj clar clasei politice: Uniţi toţi, scăpăm ţara de hoţi! România trebuie să fie condusă de politicieni integri şi competenţi, nu de politicieni penali şi corupţi! Vom lupta până la capăt până când vom avea o generaţie de politicieni cu care să ne mândrim şi pe care să îi respectăm!”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Ei spun că îşi doresc ca de 1 decembrie, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, să nu mai existe în conducerea ţării niciun politician corupt, pentru acest lucru fiind nevoie de o justiţie independentă, neaservită politic.

„Haideţi să ne mobilizăm şi să venim foarte mulţi pentru ca această horă să se întindă în toată Piaţa Victoriei! Pentru noi va fi şi Hora Unirii Noastre pentru o justiţie independentă neaservită politic, împotriva politicienilor penali şi corupţi şi împotriva noului guvern propus de conducerea PSD+ALDE la comanda lui Dragnea!”, mai spun organizatorii.

Protestul a fost organizat de comunitatile Insist, deci Rezist; rezist, deci EXIST, Reusim, Insistam pentru Romania Demna, Vrem lustratia clasei politice, Vocea strazii, Rezist.TV, Rezistentii din Piata Victoriei.