Protest în Piaţa Victoriei. Aproximativ o sută de persoane au cerut demisia premierului Viorica Dăncilă

Aproximativ o sută de persoane s-au adunat, vineri seară, în Piaţa Victoriei, unde au cerut demisia premierului Viorica Dăncilă. Protestatarii au scandat "Demisia", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi" şi "Nu scăpaţi".

27 apr. 2018, 16:53

În Piaţa Victoriei s-au adunat în jur de o sută de oameni care au vuvuzele, dar şi steaguri tricolore. De asemenea, un grup de manifestanţi a adus un baner cu mesajul „Ministerul Apărării Infractorilor”, iar mai mulţi tineri au venit cu litere de mari dimensiuni, formând cuvântul „Demisia”.

În Piaţa Victoriei s-au aflat câteva zeci de jandarmi, care au delimitat cu garduri zona în care se află protestatarii, dar traficul nu a fost blocat.

Acţiunea de protest a fost anunţată pe Facebook la scurt timp după declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus că Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru şi i-a cerut public demisia.

„Retrag încrederea doamnei Dăncilă. După cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost învestit. Au trecut trei luni, după care pot să trag o concluzie – doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru a României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicit public demisia doamnnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României”, a spus Iohannis.