Protest la înmormântarea adolescentului ucis în bătaie. Rudele şi prietenii băiatului cer să se facă dreptate VIDEO

Protest la înmormântarea tânărului de 16 ani ucis în bătaie într-o comună din Vrancea. Copiii şi tinerii din comună au improvizat pancarte de protest cu diferite mesaje, sub genericul ”Dreptate pentru Gabriel” cu care au mărşăluit la înmormântare.

06 sept. 2017, 09:40
Protest la înmormântarea adolescentului ucis în bătaie. Rudele şi prietenii băiatului cer să se facă dreptate VIDEO

Copiii și tinerii din comună au ales un mod inedit de a-și exprima durerea, dar și revolta față de moartea violentă a adolescentului. Sunt nemulțumiți de modul în care polițiștii, dar și autoritățile locale acționează pentru a păstra liniștea și siguranța publică. Ei spun că nu se simt în siguranță pe drumurile și în spațiile publice din comună și consideră că autoritățile competente nu fac mai nimic pentru protejarea oamenilor.

Se pare că cei care l-au bătut pe Gabriel fac parte dintr-o grupare care umblă deseori cu topoare, bâte și alte arme albe asupra lor. Cu toate că reprezintă un factor major de nesiguranță și pericol pentru întreaga comunitate, se pare că oamenii legii nu i-au deranjat prea tare până acum.

Localnicii spun că polițiștii, dar și primarul nu reacționează când membrii grupului îi agresează și iau la bătaie oamenii prin comună. Tot ei spun că suspectul omorului de acum câteva zile ar avea o verișoară procuror la Bacău și din această cauză grupul său ar fi, în mare parte, ocolit de lege.

Familia, rudele şi apropiaţii lui Gabriel au fost sfâşiaţi de durere când şi-au văzut copilul îngropat. Între timp agresorul a ajuns în arest preventiv și este acuzat de lovituri și vătămări cauzatoare de moarte.

Citeşte şi Adolescent de 16 ani ucis în bătaie şi abandonat pe marginea drumului