Proteste anticorupţie în mai multe oraşe din România, susţinând manifestanţii de la Bucureşti UPDATE

Mii de oameni au ieşti în stradă şi în alte oraşe ale României, sâmbătă seară, susţinând manifestanţii de la Bucureşti. Peste 3.000 de persoane protestează la Cluj, iar la Timişoara s-a scandat "Democraţie, nu oligarhie". Ieşenii au cerut în stradă "Legi pentru toţi, nu pentru hoţi!", iar la Galaţi se scandează ”Justiţie, nu corupţie”.

RomaniaTV.net
20 ian. 2018, 17:41
Proteste anticorupţie în mai multe oraşe din România, susţinând manifestanţii de la Bucureşti UPDATE

UPDATE: În Piaţa Victoriei din Timişoara s-au adunat aproximativ 5.000 de oameni care au protestat faţă de modificările legilor justiţiei, ei pornind într-un marş pe străzile oraşului.

În jurul orei 21.00, protestul de laTimişoara s-a încheiat în ritmurile melodiei „Timişoara” a celor de la ProMusica.

Protestatarii şi-au dat, din nou, întâlnire în Piaţa Victoriei din Timişoara pentru un nou protest, duminica viitoare.

UPDATE: Peste patru mii de persoane mărşuluiesc, sâmbătă, pe străzile din municipiul Sibiu scandând lozinci împotriva Guvernului, împotriva legilor justiţiei şi arătându-şi susţinerea faţă de protestatarii de la Bucureşti. „Bucureşti nu uita, Sibiul e de parte ta” este una dintre scandările favorite. De altfel, zeci de sibieni din comunitatea „Vă vedem din Sibiu” participă la protestul de la Bucureşti.

În centrul municipiului Cluj-Napoca au ieşit în stradă peste 3.000 de persoane. Oamenii cer demisia Guvernului şi urează liderului PSD, Liviu Dragnea, „La mulţi ani, cu executare”, potrivit Mediafax.

Participanţii la protest s-au adunat sâmbătă seara pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca având pancarte cu mesaje precum „Dragnea tot nu scapi de puşcărie”, „Penalii nu au ce căuta la guvernare” sau „Suntem cu ochii pe voi”.

Ei scandează „Dragnea nu uita, România nu-i a ta”, „Demisia”, „Jos PSD”, „Jos Guvernul”, „Hoţii”, „Dragnea la mulţi ani, cu executare”, „Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului”, „Bucureşti nu uita, Clujul e de partea ta” şi „Anticipate”.

Unul dintre organizatori a declarat că protestul este organizat împotriva modificărilor preconizate de PSD la legile justiţiei. „Nu dorim ca penalii să fie numiţi în funcţii publice”, a spus acesta.

La protestul de la Cluj sunt pezenţi şi lideri USR.

Protest la Timişoara

Aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în centrul Timişoarei, pentru a protesta faţă de Legile Justiţiei, o „caracatiţă a corupţiei”, cu chipul lui Liviu Dragnea, fiind formată pe platoul din faţa Operei.

„Caracatiţa corupţiei” a fost confecţionată dintr-un material roşu, pe care a fost lipită o imagine cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Caracatiţa are 15 tentacule, iar la capătul fiecăruia a fost prinsă câte o fotografie cu mai mulţi miniştri sau lideri ai PSD-ALDE, printre care Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, Carmen Dan, ministrul de Interne, sau Gabriela Firea, primarul Bucureştiului.

„Caracatiţa corupţiei” a fost ridicată de 15 protestatari, în timp ce timişorenii i-au huiduit pe cei aflaţi în imaginile prinse de tentacule.

„Ieşim în stradă pentru a apăra statul de drept, să arătăm clasei politice că ne pasă de ce doreşte să adopte”, a declarat Adrian Marcu, unul dintre protestatarii din centrul Timişoarei.

Manifestanţii ţin în mâini pancarte cu mesaje precum „Autonomie ţinutului Teleorman” sau „E prea bine-n închisoare, V-aş închide în spitale” şi strigă „Bucureşti, rezistă Bucureşti” şi „Rezistăm, nu cedăm”. De asemenea, oamenii cântă imnul României.

Protestatarii au plecat într-un marş pe străzile Timişoarei.

Protest la Arad

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat în Piaţa Revoluţiei din Arad, sâmbătă seară, pentru a protesta faţă de modificarea legilor Justiţiei. Manifestanţii au vuvuzele, steaguri şi pancarte, iar printre ei se află copii cu părinţi şi bunici.

Faţă de modificările legilor justiţiei au loc proteste, sâmbătă seara, şi la Galaţi, unde peste 400 de oameni au ieşit în stradă, la Bistriţa şi la Constanţa cu câte 200 de participanţi până la această oră, la Braşov cu peste 400 sau la Sibiu cu 100.