Proteste spontane la Cluj. Angajaţii de la ITM, AJOFM şi Casa de Pensii îşi cer drepturile

Mai multe proteste spontane au avut loc luni dimineaţa, la Cluj-Napoca. Oamenii cer o salarizare unitară cu celelalte instituţii publice, fără să mai existe diferenţe de salarizare.

11 dec. 2017, 09:34
Proteste spontane la Cluj. Angajaţii de la ITM, AJOFM şi Casa de Pensii îşi cer drepturile

Avem salarii foarte mici față de celelalte instituții publice, Finanțe sau Consilii Județene. După o lună de muncă sunt colegi care rămân în mână cu un salariu de 800 – 900 de lei. Este de-a dreptul dificil să trăiești o lună întreagă cu acești bani„, spun oamenii.

Acţiuni similare au avut loc Oficiului de Șomaj Dej, dar şi la Casa de Pensii Sălaj. Potrivit purtătorului de cuvânt al acestei din urmă instituții, Alina Tămaș, spune că salariile angajaților au rămas la același nivel din anul 2010, în timp ce angajații din Capitală sunt plătiți în mod diferit față de cei din structurile teritoriale.

Nu cerem măriri aberante de salarii. Vrem doar ca salariile noastre, a celor din teritoriu, să fie aduse la același nivel cu cel al angajaților din structura centrală. Nu este normal ca angajații de la București, care desfășoară aceeași muncă, să fie remunerați în mod diferit„, a declarat aceasta.