PSD a făcut anunţul. REFERENDUMUL pentru familie ar putea fi reluat la alegerile europarlamentare din 2019

Un deputat PSD a declarat luni la Parlament că din punctul său de vedere referendumul pentru familie s-ar putea repeta.

RomaniaTV.net
08 oct. 2018, 14:35
PSD a făcut anunţul. REFERENDUMUL pentru familie ar putea fi reluat la alegerile europarlamentare din 2019

Elvira Șarpatin a menţionat că referendumul pentru familie s-ar putea repede odată cu alegerile europarlamentare din anul 2019. „Din punctul meu de vedere, acest referendum se poate repeta şi ar fi în ordine. Da, aş susţine să se repete acest referendum odată cu europarlamentarele”, a declarat, luni, la Parlament, deputatul PSD Elvira Şarapatin, citată de Mediafax.

Deputatul social-democrat a spus că i se pare „de neînţeles” rezultatul înregistrat la referendum şi că PSD poartă o parte din vină.

Acesta a menţionat că românii care nu au mers să voteze îşi vor da seama că au greşit. „Cred că populaţia o să îşi dea seama de greşeala pe care au făcut-o cei care nu au fost la referendum. S-au exprimat în lipsa bunei informări sau a unei informări foarte agresive”, a spus Şarapatin.

Deputatul PSD a menţionat că „mulţi primari au stat acasă, mulţi primari nu au mers în teritoriu”. Referendumul nu a atins pragul pentru validare, conform legii, de 30% dintre cei aflaţi pe listele electorale permanente.

Biroul Electoral Central a anunţat luni rezultate parţiale ale referendumului pentru familie, după centralizarea a 99,8% din secţiile de votare. Pentru redefinirea familiei au votat 91,57%, iar împotrivă 6,46% din cei prezenţi la urne.