PSD va cere PPE să se delimiteze de afirmaţiile lui Elmar Brok privind imigranţii. Va cere şi demisia lui Brok

Delegaţia PSD din PE îi va cere europarlamentarului CDU Elmar Brok să demisioneze din funcţiile avute în PE după ce acesta a declarat că imigranţii care vin în Germania doar pentru a beneficia de ajutoare ar trebui expluzaţi şi că amprentarea ar fi soluţia pentru evitarea intrărilor multiple, informează Mediafax.
Filip Stan
05 ian. 2014, 15:09
PSD va cere PPE să se delimiteze de afirmaţiile lui Elmar Brok privind imigranţii. Va cere şi demisia lui Brok

„Delegaţia PSD din PE va face două demersuri: 1. Va solicita oficial conducerii PE şi grupului PPE să îşi exprime poziţiile şi să se delimiteze de afirmaţiile lui Elmar Brok; 2. Îi va cere lui Elmar Brok să demisioneze din funcţiile pe care le are în PE întrucât nu face cinste acestei instituţii şi a arătat, prin ceea ce a afirmat, că nu respectă valorile şi principiile UE”, a declarat, duminică, europarlamentarul Cătălin Ivan, purtător de cuvânt al PSD.

Presa a relatat că preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, a declarat, recent, că imigranţii care vin în Germania doar pentru ajutoare ar trebui trimişi rapid în ţările de origine.

„Imiganţii care vin în Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de şomaj), alocaţia pentru copii şi asigurarea de sănătate trebuie trimişi rapid înapoi în ţările lor de origine. Pentru a preveni intrările multiple, ar trebui să ne gândim la luarea de amprente”, a spus Brok, citat de ziarul Bild.

Declaraţia a provocat reacţii la Bucureşti, europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă arătându-se „surprinsă că un eurodeputat de talia lui Elmar Brok, care este şi preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului European, a făcut această declaraţie deşi cunoaşte foarte bine faptul că românii nu pot fi trataţi drept emigranţi, iar propunerea de ampretare a celor care beneficiaza de ajutoare sociale şi sunt expulzaţi din Germania contravine regulilor din UE”.

Pe de altă parte, europarlamentarul Cristian Preda susţine că „declarația lui Elmar Brok despre amprentarea românilor e o enormitate” şi „dovedește că uneori și oamenii foarte influenți spun lucruri trăsnite”.

„Dar nu pesediștii sunt cei care pot să-i dea lecții de europenism neamțului. Când îl văd pe Cătălin Ivan – cel care-i reproșa dnei Reding că e pedelistă fiindcă avea un taior portocaliu – cum îl trimite pe Brok în Evul mediu, realizez că demagogia atinge cote foarte înalte în România uselizată. Din fericire, CDU a deplâns imediat ideea lui Brok. În grupul PPE din Parlament s-a discutat, înainte de Crăciun, problema ridicată de Brok și grupul nu-l urmează pe neamț”, scrie Preda, pe blog.

VEZI SI:

Ivan: Cei care cer amprentarea românilor ar trebui să se întoarcă în Evul Mediu

Spynews
Bogdan, tânărul care a murit după ce a intrat cu maşina într-o cisternă încărcată cu benzină era poliţist. În trecut, ar mai fi încercat să își pună capăt zilelor
Bzi.ro
Cristi Borcea vrea al zecelea copil? „Trebuie să ne ocupăm!”
Fanatik.ro
Locul din România unde poți cumpăra o casă cu aproape 1.000 de lei. Puțini români știu de el, deși prețurile de aici sunt foarte mici
Capital.ro
Obligatoriu în orice bloc din România. Asociațiile de proprietari nu pot încălca noua lege
Playtech.ro
Te SPERII! Cum arăta Valentina Pelinel la 20 de ani. ȘOC TOTAL pentru Cristi Borcea
DailyBusiness
Românii care primesc pensii mai mari cu 50% înainte de recalculare. Decizia care îi avantajează
Adevarul
Premieră pe piața medicală din România. Tehnologie unică în lume de înlocuire totală a danturii în doar cinci zile
Spynews
Poliţist din Cluj-Napoca, reţinut după ce ar fi primit 12.000 de euro mită. A fost pus să distrugă un proces verbal
Spynews
Anunț ANM de ultim moment! Cod portocaliu de furtuni severe în multe zone din țară! Care sunt județele vizate 
Evz.ro
România se lichefiază vineri. Începe haosul termic
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Mititelu, scandal monstru cu Becali! A luat decizia să nu mai vorbească niciodată: de la ce s-au certat milionarii
wowbiz.ro
Bogdan a murit carbonizat după ce mașina pe care o conducea s-a izbit puternic de o cisternă plină cu benzină! Familia îl căuta neîncetat, fără să știe ce se întâmplase, de fapt, cu el: „Să fii bine acolo sus”
Cancan.ro
Ce a făcut Daniela Crudu după ce a devenit mămică pentru a doua oară. A intrat în revizie, iar noi am prins-o în flagrant”
Playsport.ro
Era una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din România, dar a renunțat la TOT! INCREDIBIL: cu cine se iubește astăzi!
kanald.ro
Oana Lis a adus un alt bărbat în casa în care locuiește alături de Viorel Lis. Cine este și care este motivul pentru care a venit
Capital.ro
Reguli la buletin. Obligatoriu pentru românii care nu locuiesc la adresa declarată
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
stirilekanald.ro
Tinerii stropiți cu acid, urmăriți! Băiatul a povestit totul: Am găsit...
substantial.ro
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, Anunțul Crucial: Congres PNL pentru Alegerea Candidatului la Prezidențiale până la Sfârșitul lui Iulie
MediaFlux
AJUTOARE de stat pentru PENSIONARI: ALIMENTE și HAINE. Guvernul a aprobat
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'