Puştoiaca de 14 ani care a terorizat Constanţa: Spargeri de sute de mii de lei

O fată de numai 14 ani, care a spart zeci de locuinţe din Constanţa şi din localităţile învecinate, a ajuns după gratii. Poliţiştii spun că nu au putut să o reţină până acum pentru că minora nu exista în acte!

12 iul. 2014, 08:02
Puştoiaca de 14 ani care a terorizat Constanţa: Spargeri de sute de mii de lei

Are doar 14 ani şi deja a ajuns o „vedetă” printre poliţiştii constănţeni. Nu este om al legii care să nu fi auzit de Sibel B., o copilă de etnie romă, originară din comuna Cobadin. De ceva vreme s-a aciuat prin municipiul Constanţa şi, împreună cu alţi puştani de vârsta ei, a trecut la fapte: a furat din zeci de locuinţe, din Constanţa, Valu lui Traian, Cumpăna etc., a atacat bătrâne pe stradă, în plină zi, şi le-a smuls lănţişoarele de la gât, sau copii cărora le fura telefoanele mobile din mână. Deşi ajungea într-un birou de la Poliţia Constanţa aproape după fiecare faptă, oamenii legii se vedeau nevoiţi să-i dea drumul după câteva ore: nu avea certificat de naştere, nu figura în evidenţa Stării Civile, de părinţi nu se ştie pe unde sunt, aşa că poliţiştii nu aveau cum să dovedească faptul că împlinise deja 14 ani şi că răspunde penal pentru faptele ei.

Luni de zile a durat corespondenţa dintre oamenii legii şi autorităţi, verificările în arhiva Spitalului Judeţean Constanţa, ancheta socială, pentru a găsi, într-un final, înregistrarea din arhiva maternităţii care atestă data la care s-a născut copila şi faptul că a împlinit 14 ani.

Vineri, suspecta a fost dusă în faţa magistraţilor de la Judecătoria Constanţa cu un dosar gros, în care minora este acuzată de comiterea a nu mai puţin de 11 spargeri, în perioada 5 februarie – 17 iunie. Iar prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 140.000 de lei, din care a fost recuperat doar o mică parte, căci de îndată ce comitea spargerile, Sibel B. şi amicii ei plasau bunurile cunoscuţilor din Piaţa Chiliei, amatori de chilipiruri. Cât priveşte bunurile furate, minora şi amicii ei luau bijuterii, bani, televizoare, telefoane mobile, laptopuri, ceasuri etc. „Acestea sunt doar o mică parte din faptele comise, urmează să fie probate şi altele. Minora obişnuia să sară dintr-o curte în alta şi să fure din toate”, au spus surse apropiate anchetei.

A furat de aproape 140.000 de lei!Vă prezentăm, în rândurile următoare, câteva dintre faptele „de ispravă” de care este acuzată minora. De exemplu, în după-amiaza zilei de 7 aprilie, împreună cu un puşti de 12 ani, a sărit gardul unei gospodării de pe strada Enăchiţă Văcărescu, a forţat uşa de acces şi fereastra de tâmplărie PVC şi a furat mai multe bijuterii de aur şi de argint, cât şi 200 de euro. Prejudiciul a fost estimat la aproape 13.000 de lei. După o săptămână, tot după-amiază, a pândit o casă de pe strada Înfrăţirii din Constanţa şi a intrat pe o uşă lăsată descuiată, împreună cu un alt minor. Cei doi au plecat cu bijuterii, opt ceasuri de mână de diferite mărci şi bani. În total, prejudiciul a fost estimat la peste 22.500 de lei. Paguba cea mai mare a avut-o, însă, un constănţean care locuieşte pe strada Topraisar. Copila şi un alt minor de 14 ani au forţat fereastra PVC şi şi-au umplut sacoşele cu bijuterii din aur, dar cu şi suma de 13.000 de euro. În total, prejudiciul a fost calculat la 61.000 de lei. Având în vedere numărul mare de fapte şi prejudiciul considerabil, magistraţii au dispus arestarea preventivă a minorei pentru 30 de zile.

Sursa: cugetliber.ro