Radu Mazăre consideră că sindicaliştii portuari reacţionează la comanda unor milionari din Portul Constanţa

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, i-a acuzat pe reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare (FNSP), că reprezintă interesele private ale unor milionari cu afaceri în Portul Constanţa prin opoziţia la transferul gratuit către Municipiul Constanţa a 13% din acţiunile Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC).
Iulian Tudor
19 mai 2014, 12:32
Radu Mazăre consideră că sindicaliştii portuari reacţionează la comanda unor milionari din Portul Constanţa

În cursul unei întrevederi organizată luni după amiază la Prefectura Constanţa între Radu Mazăre şi liderii FNSP, primarul a reiterat că prin deţinerea unui pachet de 33% din acţiunile CNAPMC, administraţia publică se va putea implica în dezvoltarea portului, rentabilizarea şi eficientizarea activităţii, potrivit Agerpres.

Eu înţeleg că angajaţii se tem că îşi vor pierde locurile de muncă dacă statul nu va mai fi majoritar în Portul Constanţa, dar acest lucru nu se va întâmpla. Interesul nostru este acelaşi cu al angajaţilor, respectiv ca portul să meargă bine şi să se dezvolte în continuare. Municipalitatea are un interes mai mare decât un ministru al Transporturilor, ca portul să funcţioneze bine şi investiţiile importante care se fac aici nu vor fi afectate de structura acţionariatului„, a spus Radu Mazăre.

Primarul a mai declarat că este un om de stânga, iar profitul ce va fi obţinut din cota de acţiuni de la CNAPMC va fi folosit pentru susţinerea programelor sociale ale Consiliului Local, compensarea tarifului gigacaloriei şi extinderea bazei de acordare a compensărilor.

La rândul său, preşedintele FNSP, Mircea Burlacu, a spus că primarul Mazăre a avut un discurs frumos, dar politic. Insistăm şi nu vom ceda ca statul român să rămână acţionar majoritar la Portul Constanţa. Punctul nostru de vedere nu datează de ieri, are fundament juridic. Am protestat şi atunci când ministrul Ludovic Orban a cedat gratuit către primărie pachetul de 20% din acţiuni. Insistăm şi nu acceptăm ca statul să nu fie acţionar majoritar. Statul să aibă 50%, restul faceţi ce vreţi cu ele„, a afirmat Mircea Burlacu.

La finalul întrevederii, Radu Mazăre i-a acuzat public pe liderii sindicali că se opun acestui transfer de acţiuni la solicitarea patronilor unor mari companii ce operează în Portul Constanţa, aceştia temându-se că vor fi obligaţi să plătească tarife sau chirii mai mari pentru infrastructura portuară pe care o utilizează. „Sunteţi plătiţi de Idu (Corneliu Idu, unul dintre cei mai importanţi operatori şi transportatori portuari din port n.a.) şi Comănescu (Gabriel Comănescu, preşedintele Grup Servicii Petroliere)„, le-a spus Mazăre sindicaliştilor.

Primarul a mai anunţat că nu este exclusă organizarea unui referendum local pe tema transferului unui pachet de acţiuni din Portul Constanţa la administraţia publică locală.

Guvernul, la cererea autorităţilor locale, a solicitat Comisiei Europene, avizul pentru modificarea structurii acţionariatului la CNAPMC astfel: 33% Consiliul Local Municipal Constanţa, 33 % Ministerul Transporturilor, 20% Fondul Proprietatea, iar 14% din acţiuni să fie listate pe Bursă.

Ministerul Transporturilor este în prezent acţionar majoritar la CNAPMC, cu 60 % din acţiuni, Fondul Proprietatea deţine 20%, iar alte 20% sunt în portofoliul Consiliului Local Municipal Constanţa.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Cum a reacționat acesta, la ieșirea din închisoare
Fanatik.ro
Băutura adorată de români al cărei preț va exploda. Un simplu pahar va fi considerat un adevărat lux
Capital.ro
Vouchere pentru proprietarii de TERENURI. Se dau chiar și 20.000 DE EURO de persoană
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Marcel Ciolacu a luat decizia privind salariile a milioane de români!
Adevarul
Caravană electorală, atacată cu bâtele într-o comună din județul Buzău VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Socialism „pe pâine” în școlile românești. 78% dintre liceeni sunt deja de stânga
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Ce i-a făcut Iancu Sterp lui Jador în momentul în care l-a văzut, după ce mama Geta l-a jignit
Cancan.ro
Câți euro a primit Sorin Pușcașu pentru cele 19 săptămâni la Survivor All Stars. Îi datorează o parte din bani lui Zmărăndescu!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Data la care intră alocațiile în luna iunie: Cu cât au crescut acestea în 2024 și care sunt condițiile pentru acordarea alocațiilor
Capital.ro
Decizie privind PUNCTUL DE AMENDĂ. Milioane de șoferi așteptau vestea cu sufletul la gură
StirileBZI
Creșterea salariului minim va duce la un val de scumpiri. Experții spun că este un efect de domino
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'