Radu Mazăre: Staţi liniştiţi, dosarul meu nu se prescrie. Ne judecăm!

Primarul Radu Mazăre a declarat că se va prezenta marţi la Curtea de Apel Bucureşti, la noul termen de judecată al procesului în care este cercetat penal privind restituirea unor terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, alături de alte 36 de persoane, transmite Agerpres. 
Filip Stan
04 feb. 2014, 09:00
Radu Mazăre: Staţi liniştiţi, dosarul meu nu se prescrie. Ne judecăm!

‘Mâine (marţi – n.red.) am termen şi mă şi duc acolo. (…) Staţi liniştiţi, nu se prescrie, ne judecăm. (…) Nu am vorbit cu avocaţii, dar eu fiind în primă instanţă, la Curtea de Apel, sunt convins că noul cod penal mă lasă să am un apel la instanţa superioară. Probabil că dacă eram la Tribunal aş mai fi putut apela numai la Curtea de Apel. Nu poate să judece o singură instanţă fără să existe un supervizaj al instanţei celei de a doua. S-ar putea să am complet mai mare sau instanţă supremă ş.a.m.d. (…) Nu bagă nimeni în puşcărie fără să fie un apel. E principiu de drept’, a declarat Mazăre, luni seara, la finalul unei şedinţe a Consiliului Local Municipal Constanţa.

Mazăre a spus că trebuie făcute expertize la terenurile retrocedate care fac obiectul dosarului penal.

‘Deocamdată, avem de făcut expertize la o sută de terenuri. (…) Nu trebuie să judece judecătorul pe baza unor expertize? Eu când am retrocedat am avut expertiză făcută de evaluator. Nu-i normal ca să existe şi o expertiză făcută de expert? (…) Eu am prezentat expertiza făcută la primărie de evaluator, dar a contestat-o angajatul DNA-ului şi judecătorul are nevoie de un expert neutru care să spună cine are dreptate, evaluatorul primăriei sau angajatul DNA. Nu-i normal să facă aceste expertize? Poţi să bagi un om în puşcărie, când tu faci expertiză şi într-un divorţ? Cum să mă acuzi pe mine şi să mă bagi în puşcărie fără expertiză?’, a afirmat primarul Constanţei.

Potrivit DNA, prin faptele săvârşite de inculpaţi s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

DNA a dispus trimiterea în judecată a mai multor membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanţei: primarul Radu Mazăre, fostul consilier municipal Nicuşor Constantinescu, directorul Direcţiei Administraţie Publică, Constantin Racu, directorul Direcţiei Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Ion Marica, fostul consilier municipal Dan Miron şi consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă şi Bogdan Ghiţulescu.

Procurorii îi acuză pe cei nouă de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Celelalte persoane trimise în judecată de DNA în acest dosar sunt funcţionari din Primăria Constanţa, funcţionari în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, mandatari, notari publici, moştenitori ai persoanelor îndreptăţite, cesionari cumpărători de drepturi succesorale (printre care şi Cristian Borcea), interpuşi cumpărători de terenuri şi un evaluator agreat de Primăria Constanţa, acuzaţi de procurori de săvârşirea de infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie sau de complicitate sau instigare la aceste infracţiuni.

VEZI SI:

Termen în dosarul în care Radu Mazăre e acuzat de restituirea unor terenuri în valoare de 114 milioane euro

 

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
S-a lansat un nou post de televiziune! Este deja disponibil în rețeaua Digi
Capital.ro
S-a dat ordin pentru toate MAGAZINELE din România. Noua regulă este absolut OBLIGATORIE
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Câți bani primesc românii pentru a-și cumpăra mașini electrice?
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Andreea Tonciu, în pragul divorțului. De ce se destramă căsnicia
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Alex Dobrescu, un nou ordin de protecție! Reclamanta este fosta sa soție, cu care are un băiat 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Maghiarii AU PRIMIT INTERZIS chiar în România. Decizia drastică luată chiar astăzi, 20 MAI
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
RUSIA a declanșat RĂZBOI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! AVERTISMENT șocant al MAE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'