Raed Arafat, despre postul de secretar de stat în MAI: O oportunitate căreia nu puteam să-i spun nu

Raed Arafat a preluat joi, la MAI, funcţia de secretar de stat în acest Minister, urmând să conducă noul Departament de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă, şi a declarat cu acest prilej că numirea a fost o oportunitate pe care nu a putut să o refuze.

30 ian. 2014, 12:40
Raed Arafat, despre postul de secretar de stat în MAI: O oportunitate căreia nu puteam să-i spun nu

Este o oportunitate în faţa căreia nu aveam voie şi nu puteam să spun nu. Responsabilitatea este imensă, îmi dau seama de acest lucru, dar cred că putem face paşi înainte pentru crearea unui model care să trăiască şi care să fie în folosul populaţiei„, a declarat Raed Arafat, care a ocupat anterior funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Fondatorul SMURD a subliniat, cu acelaşi prilej, că plecarea sa din Ministerul Sănătăţii nu înseamnă că va rupe relaţiile cu această instituţie, în condiţiile în care structura pe care o coordonează acum implică inclusiv o parte medicală, ceea ce „va permite o integrare reală a sectorului de urgenţă”.

Raed Arafat a preluat mandatul de secretar de stat la MAI în prezenţa premierului Victor Ponta şi a ministrului interimar al Afacerilor Interne Gabriel Oprea.

Raed Arafat va fi totodată vicepreşedinte al Comitetului pentru situaţii de urgenţă prezidat de vicepremierul şi ministrul Administraţiei Liviu Dragnea.

Premierul a anunţat, săptămâna trecută, că Guvernul va modifica actualul sistem de coordonare a instituţiilor în situaţii de urgenţă şi va avea două comitete de intervenţie, respectiv unul pentru intemperii, coordonat de ministrul Administraţiei Publice, şi unul pentru cazuri de urgenţă, condus de vicepremierul pentru Siguranţă Naţională.

El a precizat astfel că vor exista două tipuri de comitete de urgenţă, respectiv unul care să se refere la intemperii, unde ministrul Administraţiei împreună cu autorităţile locale şi alte instituţii trebuie să aibă proceduri foarte clare şi capacitate de intervenţie, şi unul pentru situaţii de urgenţă, coordonat de vicepremierul pentru Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, împreună cu Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi alte autorităţi, care să funcţioneze mult mai bine sub autoritatea unei singure persoane.