Raed Arafat, despre incendiul de la vagonul cu nitrat de amoniu: A fost un risc mare. Din fericire, s-a terminat cu bine

În cazul incendiului care a izbucnit, marți, în gara Breaza, la un vagon al unui tren de marfă încărcat cu nitrat de amoniu nu mai există niciun pericol, a anunțat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

31 oct. 2017, 17:22
Raed Arafat, despre incendiul de la vagonul cu nitrat de amoniu: A fost un risc mare. Din fericire, s-a terminat cu bine

Din punctul nostru de vedere, problema este rezolvată. A fost un risc mare, dar din fericire s-a terminat cu bine„, a declarat pentru AGERPRES Raed Arafat.

Acesta a arătat că oamenii din zonă care au fost evacuați se pot întoarce acasă.

Erau 25 de vagoane dintre care unul singur de fapt a fost cu fum și foc în interior. Pompierii de la început au deconectat o parte dintre vagoane de la vagonul care era cu incendiu. S-a lucrat intens acolo în ultima oră — oră și jumătate. Acum aproximativ 30 de minute au deschis vagonul după ce l-au răcit o perioadă și au reușit să lichideze incendiul. Între timp, noi am evacuat mai multe persoane pe o rază de 800 de metri. Au lucrat la evacuare colegii de la Ministerul de Interne, Poliție, Jandarmerie, dar s-a colaborat inclusiv cu Ministerul Apărării, care a oferit sprijin acolo. La acest moment, pot să spun că nu mai există niciun pericol, iar mesajul nostru către populație este că poate să se întoarcă. Și cei care au fost evacuați la sala de sport din Breaza urmează să fie transportați înapoi acasă la ei„, a afirmat Arafat, la Antena 3.

La rândul său, prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, a spus că a fost evacuată populaţia pe o rază de 500 de metri, fiind vorba de câteva zeci de persoane care sunt duse cu microbuzelela o sală de sport din localitate.

Situaţia este sub control acum, nu mai iese fum, nu este flacără deschisă. La venirea noastră ieşea fum. Acum nu sunt probleme deosebite, sperăm să terminăm acţiunea în câteva ore, astfel încât populaţia să se poată întoarce în locuinţe„, a spus prefectul.

Ea a precizat că la această oră pompierii au intervenit cu autospecialele pentru răcirea vagonului.

Citeşte şi Un tren de marfă cu azotat de amoniu a luat foc în Prahova. Populaţia, evacuată pe rază de 800 de metri