Rafa Nadal, victoria cu numărul 900 în circuitul ATP. Spaniolul e în sferturi la Roland Garros

Zi istorică pentru Rafael Nadal şi tenisul mondial, sportivul iberic obţinând luni, la Roland Garros, victoria cu numărul 900 a carierei.

04 iun. 2018, 14:47
Rafa Nadal, victoria cu numărul 900 în circuitul ATP. Spaniolul e în sferturi la Roland Garros

Rafael Nadal a împlinit duminică 32 de ani, iar luni şi-a făcut cadou victoria cu numărul 900 în circuitul profesionist. Sportivul care a avut onoarea de a-i fi adversar lui Nadal la acest succes rotund a fost tânărul german Maximilian Marterer, pe care Rafa l-a învins cu 6-3, 6-2, 7-6, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros. În această fază, pentru victoria cu numărul 901, ibericul îl va întâlni pe argentinianul Diego Schwartzman.

Citeşte şi Caroline Wozniacki, eliminată în „optimi” la Roland Garros. Simona Halep, şanse mari să se menţină pe locul 1 WTA

Totodată, Nadal are 234 de victorii în turneele de Grand Slam, depăşindu-l astfel pe Jimmy Connors, şi trecând pe locul 3 într-un clasament all-time al victoriilor în acest tip de turnee, după Roger Federer şi Novak Djokovic. De remarcat că din numărul total de victorii, 900, nu mai puţin de 412 dintre ele au fost obţinute de Nadal pe zgură.