RĂMÂI CRUCIT. Povestea călugărilor tibetani care pot sta pe un ou fără să-l spargă FOTO

Legende despre capacități extraordinare ale preoților tibetani și despre performanțele uluitoare pe care le poate atinge corpul uman în urma unei intense pregătiri și stări de meditație au împânzit lume occidentală de sute de ani. Nu este un secret că în templele și mănăstirile din Asia, inițiații pot reuși lucruri care ar putea fi imposibile pentru oamenii de rând.

15 nov. 2014, 10:17

Capacitățile paranormale ale misticilor tibetani au constituit subiectul multor dezbateri științifice, scrie efemeride.ro. Oamenii care puteau comunica prin telepatie, levita sau își putea împinge organismul către limite de neimaginat de către europeni, erau doar câteva din temele preferate ale medicilor, psihologilor sau teologilor.

Citeşte şi Arheologii au rămas TRĂSNIŢI. Uite ce au descoperit lângă o mănăstire de călugări

Este cazul mesagerilor Lung Gom Pa despre care se știe că se pot așeza pe un ou fără să-l strivească sau se așezau pe o grămadă de orez, fără să se miște un singur bob de orez. Cel mai important, era faptul că ei puteau călători zile și nopți întregi, cu viteza unui animal de tracțiune.

În lumea occidentală asemenea fenomene erau de neconceput. În secolul al XX lea, franțuzoaica Alexandra David Neel, o figură de referință în lumea exploratorilor și scriitorilor, a întreprins în 1924, o călătorie curajoasă în Lhasa, Tibet, moment în care oricărui străin îi erau interzise călătoriile în Tibet.

Citeşte şi INCREDIBIL: Călugării de pe Muntele Athos au atacat executorii judecătoreşti veniţi să-i evacueze

Ea povestește în unul dintre jurnalele sale, momentul în care a întâlnit un mesager Lung Gom Pa, într-o zonă nelocuită a Tibetului. Acest mesager nu mergea, el făcea salturi asemănătoare unei mingi de fotbal. Într-o mână ținea un cuțit și în momentul în care a trecut pe lângă Neel, acesta era absent ca și cum nici nu o văzuse.

Neel vorbește despre faptul că acești soli nu sunt preoți tibetani. Aceste persoane au parte de antrenamente care constau în exerciții de respirație și de gimnastică, făcute în chilie, în întuneric, timp de trei ani, trei luni, trei săptămâni și trei zile.

Pentru a deveni mesager trebuie să treci un test ciudat. Cel care îl trece va putea face lucruri mărețe. Se sapă o groapă de înălțimea candidatului pe care se așează un clopot de aceeași mărime. Cel care trece dintr-un singur salt prin deschizătura clopotului, devine mesager.

După stadiul de inițiere, mentorul transmite mesagerului formula magică. Acesta își va regla ritmul respirației și cel cardiac în tempo-ul silabelor misterioase. Mesagerul, în timpul călătoriilor sale, nu are voie să vorbească, să privească în jur sau să gândească la alte lucruri decât formula magică.

Citeşte şi Aşa arată picioarele Diavolului! Nici măcar agheasma nu au putut şterge urmele lăsate de Necuratul

În momentul în care pornește la drum el își alege un punct fix de pe cer, pe care îl va privi până la sfârșitul călătoriei. Orice obstacol întâlnit în drumul său, va fi ocolit mecanic, iar oboseala nu intervine nici după sute de kilometri. Din discuțiile pe care Neel le-a avut cu acești mesageri, aceștia i-au povestit că în cursul acestor călătorii, au o stare de euforie și devin imuni la orice durere.

Unii dintre ei devin atât de ușori, încât sunt obligați să poarte asupra lor greutăți. Specialiștii occidentali nu au putut da explicații științifice acestor fenomene. Mulți sportivi au dorit să ajungă la astfel de performanțe, prin antrenamente, fortifierea muşchilor, dar nu au realizat astfel de performanțe. Tot ceea ce se poate spune despre acești mesageri este faptul că rămâne un mister modul în care organismul uman poate atinge astfel de performanțe