Raritate în lumea animalelor. S-a născut un ligru, cea mai mare felină din lume VIDEO

Un pui ligru, o încrucişare rară între un leu şi o tigroaică, s-a născut la o grădină zoologică din Rostov pe Don, oraş din sudul Rusiei.

30 ian. 2017, 17:54
Raritate în lumea animalelor. S-a născut un ligru, cea mai mare felină din lume VIDEO

Micul ligru a fost botezat Ţarul, iar reprezentanţii grădinii zoologice au anunţat luni că s-a născut în urmă cu două luni şi jumătate, din încrucişarea unei tigroaice, Prinţesa, şi leul Cezar. „Părinţii săi au trăit multă vreme împreună şi se cunosc bine”, a spus un reprezentant de la Zoo.

Ligrii sunt animale foarte rare, iar şansele naşterii lor în sălbăticie sunt practic nule, chiar şi numai pentru că habitatul leilor este în Africa, iar cel al tigrilor în Asia. În prezent în lume există doar 20 de ligri.

Micul Ţar este hrănit în prezent cu biberonul, lui dânsu-i-se lapte de capră. Un ligru poate ajunge până la 400 kg, el fiind întotdeauna mai mare decât părinţii săi. Spre exemplificare, greutatea unui tigru ajunge până la 300 kg, iar un leu până la 250 kg. Ligrul Hercule, din SUA, are o greutate de 418 kg şi o lungime de 3,33 metri, fiind în mod oficial cea mai mare felină din lume.