RATB înfiinţează linii-navetă de autobuze în perioada în care staţiile de metrou vor fi închise. Vezi care sunt traseele

RATB va înfiinţa 9 linii-navetă de autobuze, care vor circula la un interval de 2-3 minute în zilele de lucru, pentru asigurarea transportului călătorilor de la staţiile de metrou închise la cele învecinate de pe aceeaşi magistrală

08 iul. 2017, 11:35
RATB înfiinţează linii-navetă de autobuze în perioada în care staţiile de metrou vor fi închise. Vezi care sunt traseele

„Pentru asigurarea transportului călătorilor, de la staţiile de metrou închise la cele învecinate de pe aceeaşi magistrală de metrou, RATB va înfiinţa 9 linii-navetă de autobuze care vor funcţiona la un interval de succedare de circa 2-3 minute în zilele de lucru, respectiv 3-4 minute în zilele de sărbătoare, astfel încât să poată fi satisfăcută cererea de transport de pe magistrala afectată”, scrie MEDIAFAX.

Odată cu închiderea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, în afară de linia-navetă 616, va fi suplimentată şi linia 5. Linia navetă 616 va funcţiona pe traseul: Platforma Industrială Pipera, Bd. D. Pompeiu, Şos. Petricani, Şos. Fabrica de Glucoză, Calea Floreasca, Şos. Pipera, Aurel Vlaicu, precizează RATB.

„În funcţie de modificarea punctuală a cererii de transport pe reţeaua de suprafaţă în vecinătatea staţiilor de metrou afectate, RATB va lua măsuri operative de majorare a parcului circulant pe liniile din zona acestora”, se mai arată în răspunsul instituţiei.

Metrorex a anunţat că reduce perioada de execuţie a lucrărilor de modernizare la staţiile cu un singur acces, precum Pipera şi Aurel Vlaicu, care se vor închide în luna iulie 3 zile, din care doar o zi lucrătoare, iar celelalte staţii cu un singur acces se vor închide 4 zile, faţă de 7 zile anunţate iniţial.

Potrivit noului grafic de execuţie, staţia Pipera va fi închisă în perioada 15-17 iulie 2017 (inclusiv), urmată de Aurel Vlaicu în 29 iulie -1 august 2017 (inclusiv), Constantin Brâncoveanu în 22-25 iulie 2017 (inclusiv), Tineretului în 2-5 septembrie (inclusiv), Apărătorii Patriei în 2-5 septembrie (inclusiv), Dimitrie Leonida în 9-12 septembrie (inclusiv), Costin Georgian în 9-12 septembrie (inclusiv), Pantelimon în 16-19 septembrie (inclusiv) şi Berceni în 16-19 septembrie (inclusiv).

„Metrorex a informat autorităţile locale şi RATB cu privire la desfăşurarea proiectului de modernizare, precum şi a modificărilor apărute în graficul de execuţie, şi a solicitat sprijin pentru preluarea călătorilor cu ajutorul transportului în comun de suprafaţă, pentru perioadele în care se vor desfăşura lucrări în staţiile cu un singur acces”, se arată într-un comunicat transmis anterior de administratorul metroului bucureştean.

Citeşte şi RATB schimbă modul în care verifică biletele călătorilor. Cum se va efectua controlul pasagerilor