Război diplomatic: Marea Britanie expulzează 23 de diplomaţi ruşi, pe fondul crizei generate de atacul neurotoxic

Marea Britanie expulzează 23 de diplomaţi ruşi, pe fondul crizei generate de atacul neurotoxic.

14 mart. 2018, 12:54
Război diplomatic: Marea Britanie expulzează 23 de diplomaţi ruşi, pe fondul crizei generate de atacul neurotoxic

Marea Britanie a decis expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi, pe fondul crizei generate de atacul neurotoxic. Rusia nu are nicio legătură cu otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal în Marea Britanie, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează site-ul agenţiei Tass.

„Poziţia Moscovei este binecunoscută, Londra a primit această poziţie prin intermediul canalelor diplomatice: Moscova nu are nicio legătură cu incidentul care a avut loc în Marea Britanie. Moscova nu va accepta acuzaţii absolut nefondate, care nu sunt susţinute de nicio probă, şi nu va accepta limbajul ultimatumului”, a transmis Peskov.

Întrebat dacă Rusia nu se teme de riscul izolării internaţionale în privinţa cazului Skripal, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a răspuns că speră că statele vor analiza bine.  „Sperăm că bunul simţ va prevala şi că alte ţări vor analiza dacă există vreo dovadă sau nu … şi că reproşurile la adresa Moscovei au o susţinere în fapte. Orice acţiune ilegală împotriva unor canale media ruse din Marea Britanie va provoca măsuri de răspuns. Vor fi paşii care urmăresc interesele Rusiei în cel mai bun mod”, a spus Peskov. 

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra.