RĂZBOI în PNL. Ludovic Orban: Antonescu NU ARE NICI O ŞANSĂ la prezidenţiale. 80% dintre români îi sunt ostili

Ludovic Orban a lansat un atac extrem de dur la adresa lui Crin Antonescu, spunând că acesta nu are nici o şansă să câştige alegerile prezidenţiale. În plus, Orban acuză "graba" cu care Antonescu a demarat negocierile cu PDL şi îî reproşează că "a acceptat lucruri de neacceptat fără mandat, inclusiv chestiunea cu numele partidului".

RomaniaTV.net
30 mai 2014, 11:58
RĂZBOI în PNL. Ludovic Orban: Antonescu NU ARE NICI O ŞANSĂ la prezidenţiale. 80% dintre români îi sunt ostili

Ludovic Orban declară, într-un interviu pentru ziare.com, că Antonescu nu are şanse să câştige Cotroceniul pentru că 80% dintre români îi sunt ostili. 

Este mult mai usor sa castigi increderea unui om care nu te cunoaste, decat sa castigi increderea unui om care si-a pierdut increderea in tine. Si sub aspectul cotei de incredere, si sub cel al intentiei de vot, Crin Antonescu se situeaza la un scor extrem de mic, care il scoate din cursa, iar cea mai grava este ostilitatea celor care nu au incredere in el. Aproape 80% dintre romani ii sunt ostili lui Antonescu. Nu are sansa se castige prezidentialele din cauza acestei ostilitati. Eu sunt convins ca si dl. Antonescu stie acest lucru„, spune Orban.

Pe de altă parte, deputatul PNL îl acuză pe Crin Antonescu pentru graba cu care a demarat negocierile cu PDL.

„Nimeni din PNL nu are acum legitimitatea sa angajeze partidul in negocieri, nu poti sa pui un inginer care a construit o cladire cazuta la cutremur sa construiasca un Pentagon. PNL trebuie sa isi aleaga o conducere legitima, sa stabileasca strategia partidului si toti membrii PNL trebuie sa isi exprime opinia in privinta viitorului PNL„, atacă deputatul.

DISPUTE PNL-PDL. Blaga: Va fi fuziune prin comasare. Quintus: Doamne fereşte! Va fi absorbţie, să fie clar

Orban se declară partizan al coagulării dreptei şi constituirii unui partid politic de centru dreaptaa, dar „este necesara prudenta, este nevoie de o perioada de acomodare si imprietenire, trebuie depasite ranchiuna si conflictele pe care le-am avut la toate nivelurile cu PDL”.

În plus, Orban admite că în teritoriu sunt tensiuni majore din cauza negocierilor cu PDL. Întrebat dacă există riscul unei rupturi, Orban a răspuns: „Nu stiu daca al unei rupturi, dar in mod cert riscul ca multi liberali sa nu se regaseasca intr-un partid care nu se mai numeste PNL. Dl Antonescu s-a grabit sa accepte lucruri de neacceptat fara mandat. (…) Inclusiv chestiunea cu numele. Acest lucru trebuie discutat, este cel mai delicat aspect, nenegociabil”.

Ludovic Orban mai spune că a decis să nu mai candideze la şefia PNL pentru că este „mulţumit” că în cursă a intrat Klaus Iohannis candideaza la presedintia partidului.

Crin Antonescu: Nu mai candidez la conducerea PNL. Îl susţin pe Iohannis