Război Israel-Gaza. Confruntări sângeroase, 128 de palestinieni au fost ucişi

Zi neagră în Fâşia Gaza. Cel puţin 128 de palestiniani au fost ucişi într-una din cele mai sângeroase zile de la începutului conflictului dintre Israel şi Hamas. Liderii mişcării palestiniene spun însă că nu vor înceta luptele cu Israelul până ce nu va fi ridicată blocada asupra Fâşiei Gaza.

30 iul. 2014, 06:43
Război Israel-Gaza. Confruntări sângeroase, 128 de palestinieni au fost ucişi

Luptele sângeroase dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas nu se opresc, iar civilii din Fâşia Gaza cad victime nevinovate, informează România TV. 128 de palestinieni au murit marţi. În plus, oamenii se plâng că armata israeliană bombardează şi alte ţinte care nu au nicio legătură cu gruparea Hamas, cum ar fi şi un port palestinian.

Citeşte şi Sediile televiziunii şi radioului Hamas din oraşul Gaza, bombardate de aviaţia israeliană

„Are acest loc vreo legătură cu gruparea Hamas? Nu. Eu nu sunt decât un pescar care încearcă să-şi hrănească familia. Nu sunt membru Hamas, ci doar un pescar”, a spus un cetăţean palestinian.

Bombardamentele israeliene au vizat şi singura centrală electrică din Fâşia Gaza. Aceasta a fost cuprinsă de flăcări, după ce tancurile israeliene au lovit un rezervor de combustibil. Centrala a fost închisă, aşa că locuitorii din oraşul Gaza au rămas pe întuneric.

Au fost bombardate şi staţiile de televiziune şi de radio ale Hamas. O moschee a fost şi ea distrusă.

„Este absolut dezgustător. Suntem în secolul 21. Acesta nu este un model de acţiune militară”, a spus Adnan Alwahaidi, medic pediatru. Printre ultimele ţinte vizate de Israel a fost şi casa celui mai important lider Hamas. Nimeni nu se afla în casă la momentul deflagraţiei. Mişcarea islamistă a anunţat că refuză orice armistiţiu până ce blocada impusă Fâşiei Gaza nu va fi anulată.