Reacţia lui Ponta, după mutarea lui Traian Băsescu la Scroviştea: N-a trecut aşa ceva prin guvern

Premierul Victor Ponta a declarat luni că nu cunoaște amănunte referitoare la mutarea fostului președinte Traian Băsescu la Scroviştea şi că "n-a trecut aşa ceva prin guvern". Reacţia premierului vine la scurt timp după ce fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat pe Facebook că s-a mutat provizoriu la Scroviştea, într-o casă a RA-APPS, până ce o locuinţa din strada Gogol va fi renovată. 

RomaniaTV.net
30 mart. 2015, 15:16
Reacţia lui Ponta, după mutarea lui Traian Băsescu la Scroviştea: N-a trecut aşa ceva prin guvern

„Nu citesc facebook-ul d-lui Băsescu. Întrebați-i pe cei de la RA-APPS. N-a trecut așa ceva prin guvern, nu mă ocup de pagina de facebook a d-lui Băsescu”, a declarat Victor Ponta, la Senat, întrebat de jurnaliști cum comentează anunțul făcut tot luni de fostul președinte, pe pagina sa de socializare, conform căruia s-a mutat „provizoriu” la Scroviștea, într-un spațiu deținut de RA-APPS, informează Agerpres.

Prim-ministrul Victor Ponta a fost întrebat și joia trecută dacă a aprobat acordarea unei locuințe provizorii, la Scroviștea, fostului președinte Traian Băsescu, răspunsul premierului fiind atunci că singura hotărâre pe care Guvernul a aprobat-o a fost în baza legii care se referă la foștii șefi de stat și a vizat alocarea locuinței „care se renovează acum”.

„Guvernul nu a aprobat, nu trebuie să aprobe nimic, decât singura hotărâre de guvern pe care am aprobat-o a fost în baza legii care se referă la foștii șefi de stat și este o locuință, cea care se renovează acum. Restul, situația locativă a domniei sale (n.r. Traian Băsescu) nu este de competența Guvernului sau a mea, nu o cunosc și nu doresc să o comentez”, a spus, joi, Ponta.

Fostul președinte Traian Băsescu a anunțat, luni, că s-a mutat „provizoriu” la Scroviștea, într-un spațiu deținut de RA-APPS până ce locuinţa de protocol din strada Gogol va fi reparată. 

„Pentru cei care mor de grija altora… M-am mutat provizoriu la Scroviştea, la cererea mea, într-un spaţiu deţinut de RA-APPS care cuprinde un dormitor, o sufragerie, o baie, un birou şi o bucătărie. Total, maxim 120 mp conform solicitării mele, pentru a nu-mi încărca inutil factura la întreţinere. Cînd RA-APPS va termina reparaţiile în Gogol 2, pentru care am semnat contract, voi reveni în Bucureşti. Nu beneficiez nici de păduri, nici de domenii de vînătoare”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.