Reacţii în PSD la plecările înspre partidul lui Victor Ponta: Nu afectează stabilitatea majorităţii

PSD Harghita nu este de acord cu cei care au părăsit partidul şi consideră că aceste plecări nu afectează stabilitatea partidului şi nici majoritatea parlamentară PSD - ALDE, a declarat sâmbătă liderul organizaţiei, Mircea Duşa. Şi alţi lideri locali ai partidului critică plecările din PSD.

RomaniaTV.net
26 mai 2018, 12:23
Reacţii în PSD la plecările înspre partidul lui Victor Ponta: Nu afectează stabilitatea majorităţii

„Legat de plecările din partid, Organizaţia PSD Harghita nu este de acord şi nu apreciază faptul că unii colegi ai noştri au părăsit partidul. Atunci când eşti trimis în Parlament pe o anumită listă parlamentară şi susţinut de un partid şi candidezi cu nişte obiective cu care te angajezi în faţa poporului român nu este normal ca la jumătatea mandatului să părăseşti partidul. Sigur că aceste plecări izolate din partid nu afectează stabilitatea partidului şi nici majoritatea parlamentară PSD – ALDE”, a precizat Mircea Duşa.

El a spus că principala preocupare a PSD şi a coaliţiei este punerea în aplicare a programului de guvernare, iar mesajul este de unitate în partid.

„Considerăm că principala preocupare a PSD şi a coaliţiei de guvernare trebuie să fie aceea a înfăptuirii obiectivelor din programul de guvernare. De aceea, discuţiile pe care le-am purtat în interiorul organizaţiei de la Harghita au fost în acest sens – să ţinem aproape, să fim uniţi şi să înfăptuim obiectivele din programul de guvernare şi facem apel la toţi colegii noştri ca în zilele următoare mesajul să fie acela de unitate, de a transpune obiectivele pe care ni le-am asumat în campanie”, a adăugat Duşa.

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, consideră că noua formaţiune condusă de Victor Ponta, Pro România, este ambiţia fostului lider al PSD care se manifestă la un om care nu poate fi altceva decât şef şi care a demisionat la sugestia unor forţe oculte. Cât priveşte plecările din partid, Buzatu le cataloghează drept meschine.

„Motivele plecării unor colegi din PSD sunt destul de meschine. Pe de-o parte vizează o poziţie fruntaşă pe listele viitoare ale alegerilor pentru PE sau Parlamentul României, iar pe de altă parte sunt anumite legături de prietenie dintre Victor Ponta şi unii dintre cei care au decis să îl urmeze. Pro România este o ambiţie destul de limitată a fostului lider al PSD care se manifestă la un om care nu poate fi altceva decât şef. Victor Ponta nu a înţeles că în PSD nu sunt şefi, ci doar coordonatori ai activităţii, ideea de şef fiind specifică partidelor de tip PNL şi altora în capul cărora se situează omul providenţial. Noi avem o manieră populară de a aborda activitatea, lucru pe care Ponta nu a reuşit să îl înţeleagă, cu toate că a deţinut funcţia de premier şi a promovat politici ale PSD benefice pentru oameni. Măsura capacităţii sale a fost dată de abandonarea PSD atunci când a demisionat fără să se consulte cu nimeni, sigur la sugestia unor forţe oculte”, a spus Buzatu, pentru Mediafax.

Întrebat dacă se aşteaptă la plecarea din PSD a fostului premier Mihai Tudose, liderul PSD Vaslui a afirmat că acesta a dat dovadă de o înţelegere reală a relaţiilor din partid chiar în momentul în care a părăsit funcţia de premier şi nu a abandonat formaţiunea.

„Mihai Tudose are o experienţă îndelungată în cadrul partidului, înţelege că nu poţi să îţi impui doar propria voinţă într-un partid, a fost întotdeauna un om care a cântărit bine şi şi-a însuşit o anumită disciplină rezultată din fixarea unui ţel, astfel încât mă îndoiesc că va pleca din PSD”, a mai spus Dumitru Buzatu.

De aceeaşi părere este şi liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, care spune că Mihai Tudose va rămâne cel mai probabil alături de colegii săi. „Tudose e membru vechi în PSD, iar la maturitatea şi experienţa lui politică nu cred că va părăsi familia PSD pentru alt proiect”, a spus Dîrzu, comentând informaţiile publice, potrivit cărora fostul premier Mihai Tudose ar putea să se alăture formaţiunii lui Victor Ponta.

Întrebat cum comentează plecările unor importanţi membri PSD, Ioan Dîrzu a spus: „Parlamentarii PSD Alba rămân consecvenţi în proiectul alături de PSD. Nu vom avea probleme, nu vom avea de suferit din cauza câtorva plecări. PSD îşi va respecta în continuare promisiunile faţă de electorat şi îşi va duce la îndeplinire programul de guvernare”.

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, care este şi vicepreşedinte PSD pe Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, le transmite deputaţilor şi foştilor miniştri care au demisionat că partidul poate pierde un om, cinci sau zece oameni, dar sunt mult mai mulţi cei care le vor lua locul.

„Apreciez mesajele de solidaritate şi unitate primite în ultimele zile din partea membrilor PSD şi a maramureşenilor, care ne roagă să rămânem puternici împotriva tuturor atacurilor sau a dezertărilor din partid. Cei care au trădat partidul şi votul oamenilor din decembrie 2016, uită toate discuţiile purtate în aceşti ani. Mulţi dintre cei care azi au plecat, spuneau ieri că PSD este cel mai puternic partid din România şi nu poate fi distrus decât din interior. Conştientizau că adversarii PSD vor încerca să facă exact acest lucru şi făceau atunci apel la unitate. Azi uită, sau se fac că uită, că, PSD, prin încrederea pe care o inspiră în rândul oamenilor, le-a oferit şansa de a munci pentru cetăţeni. Azi, aceştia optează să îşi pună interesele personale în faţa intereselor de grup şi ale programului de guvernare care a fost votat de milioane de români. Le transmit acestor foşti colegi că PSD poate pierde un om, cinci sau zece oameni, dar sunt mult mai mulţi cei care le vor lua locul”, a spus Zetea, pentru MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, românii nu sunt alături de PSD pentru un om, ci pentru că o echipă.

Şi preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a reacţionat în legătură cu plecările din partid, considerând că nu este nimic spectaculos că mai mulţi membri ai partidului au ales să îmbrace altă haină politică. Nasra spune însă că Victor Ponta ar fi un excelent partener de platformă politică cu Dacian Cioloş, deoarece are idei uşor liberale.

„PSD este cel mai important brand politic din România. În PSD se înscriu zilnic oameni, pe de altă parte uneori şi pleacă. Nu este nimic spectaculos, că doi, trei sau şapte membri mai gauche caviar au ales să îmbrace altă haină politică. Binenţeles, ştiam de câţiva ani, că dl. Ponta nu a votat candidaţii PSD la prezidenţiale, că dumnealui are idei uşor liberale, etc. Cred că ar fi un excelent partener de platformă politică cu Dacian Cioloş”, a spus Nasra, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, spune că acţiunile lui Victor Ponta, împotriva liderului PSD Liviu Dragnea, se vor întoarce tot împotriva fostului premier.

„Asistăm, în continuare, la o serie de atacuri venite din partea fostului premier Victor Ponta, ce au ca ţintă directă pe liderul PSD, Liviu Dragnea. Considerăm că toată această campanie de denigrare a liderului PSD se întoarce ca un bumerang împotriva lui Victor Ponta, pentru că orice român înţelege faptul că nu poţi arunca cu noroi în cel cu care ai stat la aceeaşi masă, ai făcut echipă şi ţi-a fost coleg. Singurul care va avea prejudicii de imagine va fi chiar Victor Ponta. Partidul din care fostul premier face parte, acum, încearcă să intre pe eşichierul politic şi să ţină prima pagină a ziarelor, de aceea creează foarte multe subiecte de presă, multe dintre ele „fake”-uri. Fals este şi faptul că din organizaţia PSD Gorj vor pleca parlamentari şi primari, însă trădătorii şi oportuniştii au plecat deja. PSD Gorj rămâne o echipă unită, puternică şi care şi-a arătat sprijinul în vederea continuării implementării programului de guvernare”, a declarat senatorul Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, pentru MEDIAFAX.

„Este o atitudine ruşinoasă a tuturor celor care au plecat de la PSD, pentru că au ieşit parlamentari pentru că au muncit colegii noştri din PSD pentru ei şi acum au plecat. Să fie sănătoşi, dar e ruşinos ceea ce au făcut ei. Mă refer la parlamentarii care au plecat. Auzise cineva de deputata de la Brăila? Sau îl vota cineva pe Mircea Dobre de la Constanţa. Să fim serioşi! De la Mehedinţi nu va pleca niciun parlamentar, vă garantez”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX şi preşedintele PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu.

„Organizaţia PSD Braşov nu trădează şi nu îşi dezamăgeşte electoratul! Rămânem uniţi pentru a duce la îndeplinire cel mai ambiţios program de guvernare pe care l-a avut România în ultimele decenii”, a declarat preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, potrivit unui comunicat de presă.

În timp ce organizaţia PSD Timiş transmite că: „cei care au trădat PSD sunt doar un angrenaj din acest plan subversiv de a împiedica cu orice preţ adoptarea Legilor justiţiei şi îndeplinirea programului de guvernare prin care PSD poate reconfirma că este partidul cel mai capabil să conducă România. Răspunsul nostru este clar şi simplu: Suntem uniţi! Nu cedăm! Mergem până la capăt”.