Recep Erdogan vrea să se întâlnească cu Vladimir Putin după ce un avion militar rus a încălcat spaţiul aerian turc

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că vrea să se întâlnească cu omologul său rus Vladimir Putin după ce un avion de luptă rus a încălcat din nou spațiul aerian al țării sale vineri, relatează Reuters.

30 ian. 2016, 19:39
Recep Erdogan vrea să se întâlnească cu Vladimir Putin după ce un avion militar rus a încălcat spaţiul aerian turc

MAE turc a anunțat sâmbătă că un avion rus SU-34 a pătruns în spațiul aerian turc în ciuda avertismentelor radar.

„Am comunicat Ministerului nostru de Externe dorința mea de a mă întâlni cu dl Putin personal. Nu a existat pănă acum un răspuns”, a declarat președintele turc presei pe aeroportul din Istanbul, înainte de plecarea într-un turneu în America Latină.

Citeşte şi: Turcia denunţă o nouă încălcare a spaţiului său aerian de un avion militar rus. Ambasadorul rus, convocat de urgenţă

Potrivit AFP, Recep Tayyip Erdogan a avertizat Rusia că va trebui să-și asume consecințele actelor sale iresponsabile, scrie Agerpres.

„Rusia va trebui să-și asume consecințele dacă continuă cu astfel de încălcări ale drepturilor suverane ale Turciei”, a spus președintele turc.

„Astfel de acte iresponsabile nu aduc niciun beneficiu nici Federației Ruse, nici relațiilor NATO-Rusia, nici păcii regionale sau globale”, a mai spus Erdogan.