Recep Tayyp Erdogan anunţă că Turcia va coordona noi operaţiuni militare la graniţa cu Siria

Turcia va coordona noi operaţiuni militare de-a lungul graniţei cu Siria, conform preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, care şi-a anunţat manifestul pentru alegerile anticipate de luna viitoare.

06 mai 2018, 17:39
Recep Tayyp Erdogan anunţă că Turcia va coordona noi operaţiuni militare la graniţa cu Siria

Recep Tayyip Erdogan a declarat că operaţiunile Turciei de-a lungul graniţei din sud vor continua până când „nu va mai rămâne niciun terorist”.

„Nu vom renunţa să punem presiune pe organizaţiile teroriste. În următoarea perioadă, Turcia va intensifica ofensivele Scutul Eufrat şi Ramura de Măslin pentru a elibera graniţele”, a declarat Erdogan.

Turcia coordonează momentan o ofensivă în regiunea Afrin din nordul Siriei împotriva miliţiei kurde YPG, pe care Ankara o consideră organizaţie teroristă.

„Am distrus coridorul de teroare care se forma la graniţa noastră de sud cu aceste operaţiuni. Soldaţii noştri, care au făcut ceva epic la Afrin, sunt gata de misiuni noi”, a adăugat preşedintele Turciei.

Erdogan a ameninţat în trecut că va extinde ofensiva de la Afrin la est de Manbij, acolo unde sunt staţionate trupe americane, riscând astfel o confruntare între cei doi aliaţi NATO. Cu toate acestea, Ankara şi Washington au ajuns la o înţelegere prin care militanţii vor părăsii zona Manbij, conform ministrului de Externe turc, Mevlut Cavusoglu, care a adăugat că detaliile încă sunt discutate cu noul Secretar de Stat american, Mike Pompeo.