Rechizitoiu DNA: Deputatul Cristian Rizea a recunoscut acuzaţiile, deşi iniţial le-a respins

Deputatul PSD Cristian Rizea a recunoscut pe parcursul urmaririi penale acuzatiile de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor, desi initial le-a respins, se arata in rechizitoriului prin care deputatul a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de omul de afaceri american Lucian Coltea.

24 mart. 2016, 10:24
Rechizitoiu DNA: Deputatul Cristian Rizea a recunoscut acuzaţiile, deşi iniţial le-a respins

Initial, inculpatul Rizea Cristian nu a recunoscut faptele pentru care este cercetat in prezentul dosar asa cum rezulta din declaratia acestuia din data de 2.03.2016. Pe parcursul urmaririi penale, inculpatul Rizea Cristian a revenit asupra pozitiei sale procesuale si in data de 17.03.2016 a declarat ca recunoaste savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor asa cum au fost retinute in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale impotriva sa„, se arata in rechizitoriul DNA, informează Agerpres.

Inculpatul Lucian Coltea a avut o pozitie procesuala sincera, prezentand faptele asa cum au fost retinute de anchetatori.

Pe 22 martie, procurorii DNA l-au trimis in judecata sub control judiciar pe deputatul Cristian Rizea, pentru trafic de influenta, spalare de bani in forma continuata si influentarea declaratiilor.

In acelasi dosar a fost deferit justitiei Lucian Coltea, cetatean american, care este acuzat de savarsirea infractiunilor de cumparare de influenta si spalare de bani in forma continuata.

CITEŞTE ŞI: Cristian Rizea, MESAJ pentru Ludovic Orban, la ieşirea de la DNA: „Nu se ştie niciodată când ajungi aici”