Închisoarea unde interlopii trăiesc REGEŞTE. Jacuzzi şi bară de striptease în celule GALERIE FOTO

O anchetă realizată în cel mai mare penitenciar din Filipine a scos la iveală adevăruri greu de imaginat, care au stupefiat lumea.

17 dec. 2014, 11:21

Concluziile unei anchete la cea mai mare închisoare din Filipine, Bilibid, fac furori în toată lumea. În celulele deţinuţilor „de lux” – lux pe care deţinuţii şi-l asigură pe cont propriu, au fost găsite droguri, depozite de whisky, păpuşi gonflabile, bani şi chiar o bară de striptease.

Mita dată autorităţilor din închisoare este regula, asigurându-le deţinuţilor favori ca în „lumea liberă”, inclusiv zile de libertate, în afara închisorii.

În urma unei percheziţii, poliţiştii au găsit  1,4 milioane de pesos (31.000 de dolari) cash, celule dotate cu jacuzzi, televizoare, aparate de aer condiţionat şi chiar şi o scenă cu instrumente muzicale.

După investigaţii de amploare, lucrurile s-au schimbat, iar „traiului regal”, aşa cum l-au numit procurorii, i s-a pus cruce.

Închisoarea a fost construită iniţial pentru o capacitate de maximum 8.900 de deţinuţi, dar în prezent este suprapopulată, găzduind peste 23.000 de condamnaţi.