Regina Elisabeta a II-a sărbătoreşte Jubileul de Safir. 65 de ani de la urcarea pe tron, în 65 de fotografii

Publicat: Luni, 06 Februarie 2017 11:35 // Actualizat: Luni, 06 Februarie 2017 11:35 // Sursa: romaniatv.net

Regele George al VI-lea a murit la 6 februarie 1952, iar Elisabeta a fost proclamată suverană a Marii Britanii, sub numele Elisabeta a II-a.

Foto: Reuters

Regina Elisabeta, cea mai longevivă regină în viaţă, îşi sărbătoreşte astăzi Jubileul de Safir, 65 de ani de când a preluat tronul Marii Britanii. În onoarea sa, vor fi trase 41 de focuri de armă în centrul Londrei, pentru a marca sărbătoarea.

Biroul Reginei a făcut public în 2014 un portret în care aceasta purta un set de bijuterii cu safire, primite de la Regele George al VI-lea drept cadou de nuntă. Regina, în vârstă de 90 de ani, a renunţat la turneele internaţionale, dar încă îşi îndeplineşte în mod regulat îndatoririle pe teritoriul Marii Britanii.

În decembrie, a declarat că îşi va reduce numărul sarcinilor şi va transfera îndatoririle caritabile, dar şi cele din domeniul academic şi sportiv altor membri ai familiei regale. Ea îşi va petrece ziua la reședința în Sandringham, din estul Angliei, așa cum obișnuiește, au declarat reprezentanţii săi.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
jubileul de safir poze regina elisabeta Regina Elisabeta a II-a
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6686
RON
24 Jun
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H