Regizorul Alexandru Solomon şi-a tăiat mâna în curtea Patriarhiei: Este un dar de sânge şi de bani VIDEO

Regizor român, protest extrem în faţa oamenilor: Alexandru Solomon s-a tăiat la mână şi a aruncat bani în faţa credincioşilor veniţi la Patriarhie, de SF. Dumitru. Jamdarmii l-au săltat şi l-au dus la audieri. Atenţie urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

27 oct. 2017, 08:41
Regizorul Alexandru Solomon şi-a tăiat mâna în curtea Patriarhiei: Este un dar de sânge şi de bani VIDEO

Regizorul Alexandru Solomon a recurs, joi după-amiază, în curtea Patriarhiei Române, la un gest extrem, un act artistic extrem, în memoria victimelor poliţiilor secrete din Rusia şi România din perioada comunistă. Purtând la gât fotografii cu Vladimir Putin, patriarhii Kirill şi Daniel şi Liviu Dragnea, Alexandru Solomon, regizorul şi-a tăiat palma stângă, apoi a aruncat cu bani.

„E un act artistic. Am vrut cu ocazia venirii Patriarhului Kirill să fac un dar de sânge şi de bani în memoria tuturor victimelor poliţiei secrete din Rusia şi din România”, a spus regizorul când jandarmii au venit să-l ridice. 

În plus, jandarmii i-au cerut să îşi dea jos de la gât „colierul” de imagini şi să ţină braţele pe lângă corp. „Nu îmi place să staţi aşa”, a spus unul dintre jandarmi. „Nu este normal. Mă ameninţaţi. Nu mă simt în siguranţă. Este nefiresc”, a mai spus jandarmul.

„De foarte mult timp nu am mai fost atat de plăcut surprinsă . Felicitări ! Act artistic , plin de Semnificații, din păcate greu de înțeles de minți care si-au oprit evoluția pe la nivelul Evului Mediu”

„Cu sufletul tremurand am vazut această filmare. Ce vreme trăim. Realismul ortodox romanesc. Sarmanii politai la datorie . Curgeau butoaiele la aghiasma sfintita”

„Respect pentru actul artistic. Dar! Sincer mi-a fost frica pentru viața dumneavoastră, domnule Alexandru. Știu de ce sunt in stare jandarmii. Ei nu acționează după o voința proprie. Sunt antrenați sa execute orbește ordine.
Am tremurat de frica ca veți păți ceva grav. Și am știut ca vor insista cu ancheta pana in pânzele albe. Pentru ca tot ce este diferit trebuie stârpit, in concepția lor. Foarte trist.
Mă bucur ca ați scăpat doar cu „fișă”. Putea sa fie și mai rău”

” Un act artistic extrem, dar un act artistic! Bine că jandarmii au procedat corect, civilizat, profesionist, doar era rolul lor acesta, în chiar filmul creat de Solomon. Dacă ar fi început cu şuturi şi bruscări, şi-ar fi ieşit din rol, ca şi din atribuţii. Scena cu doctorii care îi îngrijesc mâna e cea mai emoţionantă, fiindcă arată că trăim totuşi într-o ţară civilizată şi (încă) europeană, în centrul căreia stă preţuirea pentru om.
Mesajul lui Solomon tocmai acesta este: că riscăm, în momentul de faţă, să pierdem aceste valori şi să ne raliem la altele, nu atât de umane, datorită iresponsabilităţii politicienilor actuali. Iar invitaţia patriarhului rus la Bucureşti reprezintă un (posibil) pas în plus în această direcţie.
Vizita are totuşi ceva inacceptabil în ea – aseară CTPopescu a spus tranşant multe lucruri adevărate pe subiectul acesta. Dar, în rest, există o totală lipsă de reacţie la semnificaţia acestei vizite. De aici şi forma extremă de exprimare a regizorului. Rosteşte o exasperare mai mare: nu numai în faţa vizitei ca atare, şi la adresa noastră, care acceptăm fără să crâcnim inacceptabilul. Măcar să nu tăcem….”

„ok.. ala este bolnav psihic..cat timp nu este agresv verbal sau fizic, de ce este cenzurat? care este argumentul legal pt care a fost oprit din ceea ce facea? jandarmii aia care au varsat destul sange in cariera lor s-au gasit sa l duca la ambulanta acum pt 3 picaturi de sange?..ideea principala din toata treaba asta cred ca este CENZURA intr o tara ce se crede libera!”, au scris prietenii in comentarii.