Remedii contra durerii de gât

Durerea de gât apare când există o tensiune la nivelul mușchilor, care poate fi provocată de poziția incorectă a corpului, suprasolicitarea mușchilor gâtului în timpul unui exercițiu, statul îndelung pe scaun. Și pentru că durerea te împiedică să miști liber capul în stânga și în dreapta, iată câteva remedii naturale împotriva durerii.

29 ian. 2018, 09:35
Remedii contra durerii de gât

Comprese cu gheață

Temperatura scăzută a gheții ajută la reducerea inflamației și la combaterea durerii. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva cuburi de gheață într-un prosop și să îl ții direct pe zona în care simți că te doare. Lasă gheața să acționeze aproximativ 15 minute, repetând tratamentul natural o dată la două sau trei ore, în primele 24 de ore.

Baie cu sare Epsom

Sarea Epsom este sursă importantă de magneziu și are efect relaxant asupra mușchilor. Baia cu sare Epsom ajută la eliberarea tensiunii din mușchi și a stresului, ameliorând durerea resimțită. Pune 2 căni de sare Epsom în apa caldă din cadă. Stai acolo cel puțin 20 de minute. Repetă tratamentul natural zilnic dacă simți că durerea încă este prezentă. 

Ulei esențial de lavandă

Uleiul esențial de lavandă poate fi folosit pentru ameliorarea durerii de gât, el fiind foarte eficient când este folosit în cadrul terapiei prin masaj. Toarnă în palme câteva picături de ulei esențial de lavandă, apoi masează pielea gâtului și a umerilor. Masează preț de 10 minute, prin mișcări circulare, blânde. 

Masaj

Masajul poate ameliora orice durere din corp, deoarece prin mișcările masajului este stimulat fluxul sangvin. Pentru rezultate și mai bune, masează zona afectată cu ulei de nucă de cocos sau ulei de muștar, cu mișcări circulare, blânde.

Exerciții

Există mai multe tipuri de exerciții care ajută la ameliorarea durerii de gât. Rotește gâtul într-o mișcare circulară, în sensul acelor de ceasornic și în sens antiorar, pentru a întinde mușchii. În plus, poți înclina capul într-o parte și în cealaltă. Este nevoie de aceste exerciții simple pentru a elibera tensiunea din mușchi.

Topul alimentelor cu un conţinut bogat de calciu