REMEDII NATURALE care te ajută să scapi de vânătăi

Multe persoane, îndeosebi femeile, se învineţesc foarte repede. Iată câteva modalităţi naturale care te scapă de vânătăi.

21 aug. 2014, 10:54
REMEDII NATURALE care te ajută să scapi de vânătăi

1. Gheata. Gheata are capacitatea de a anihila senzatia de durere transmisa catre creier, inlocuind-o cu informatii legate de temperatura. Totodata, aceasta diminueaza inflamatia si reduce umflaturile, daca acestea exista. Pune cateva cuburi de gheata intr-un saculet si aplica-l intermitent pe vanataie cam 10 minute. Gheata nu trebuie tinuta continuu pe vanataie in tot acest timp, intrucat temperatura scazuta produce lezarea pielii prin degerare. Aplica aceste comprese cu gheata de mai multe ori de-a lungul primei zile, scrie bzi.ro.

2. Otetul de mere. Rolul otetului de mere este acela de facilitare a circulatiei sangelui. Se foloseste doar in cazul in care rana nu este deschisa! Poate fi folosit pur sau diluat cu apa. Poti scapa de vanatai cu ajutorul compreselor cu otet de mere, care se pastreaza circa o ora pe zonele afectate.

Citeşte şi Probleme de sănătate rezolvate cu alimente minune

3. Arnica. Arnica este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru tratarea vanatailor, grabind vindecarea si scazand sensibilitatea zonei afectate. Aceasta planta are proprietati antiinflamatorii si analgezice si se gaseste sub forma de gel, unguent sau tinctura. Poti sa scapi de vanatai aplicand pe acestea o cantitate generoasa de gel, unguent, tinctura sau flori de arnica strivite, de 3-4 ori pe zi.

4. Tataneasa. Tataneasa este o planta folosita in medicina traditionala de sute de ani, fiind ingredientul de baza in unele dintre cele mai eficiente remedii naturiste. Avand proprietati antiinflamatorii si calmante, ea ajuta si la vindecarea contuziilor si a entorselor. O poti achizitiona din magazinele naturiste sub forma de gel, unguent, ulei sau tinctura, dar o poti prepara si acasa. Spala cateva frunze de planta si usuca-le bine cu un prosop, dupa care zdrobeste-le. Intinde aceasta pasta direct pe leziune si fixeaza-o cu un pansament. Pastreaza pansamentul circa 20 de minute, dupa care indeparteaza-l. Aplica acest remediu din trei in trei ore.

5. Argila. Argila rece are efect decongestionant, fiind un tratament-minune impotriva inesteticelor vanatai. Ca sa scapi de vanatai, aplica pe acestea cataplasme cu argila, de preferinta verde, si fixeaza-le cu ajutorul unei fese de tifon. Dupa aproximativ doua ore, vei observa ca argila s-a intarit. Este momentul sa inlocuiesti cataplasmele cu unele noi. In timpul noptii, nu este necesar sa te trezesti din doua in doua ore pentru a schimba cataplasmele, ci le poti pastra pana dimineata.

Citeşte şi Remedii naturiste pentru calmarea tusei