REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2015 BRĂILA

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2015 Brăila. Prima repartizare computerizată la liceu va avea loc, marţi, 14 iulie. Repartizarea computerizată se realizează în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile fiecărui elev pentru un anumit liceu şi pentru o filieră sau alta. Urmăreşte pe RomaniaTV.net la ce licee au fost repartizaţi elevii din judeţul Brăila.

RomaniaTV.net
14 iul. 2015, 07:00
REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2015 BRĂILA

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2015

În urma unei analize a rezultatelor admiterii computerizate, realizată de Obiectiv Vocea Brailei, a reieşit faptul că elevii fug de profilul tehnic, la fel ca şi în anul precedent. La unităţile de învăţământ de top din municipiu nu a mai rămas niciun loc liber, ba chiar putem spune că a fost o luptă strânsă, dacă socotim după ultima medie cu care s-a intrat. Colegiul „Mugoci” a absorbit cei mai mulţi elevi care au avut media finală maximă, rămânând pe primul loc în preferinţele adolescenţilor. La polul opus, se află Liceul Tehnic „Grigore Moisil”, unde au fost repartizaţi doar trei (!) candidaţi pentru cele două specializări: Electronică automatizări şi Fabricarea produselor din lemn. Copii foarte buni s-au înscris şi la liceele din judeţ, cum ar fi cazul Liceului Teoretic „George Vâlsan” Făurei, unde cea mai mare medie cu care s-a intrat a fost 9,70, la specializarea matematică – informatică.

Din totalul de 1.557 de candidaţi înscrişi la nivelul judeţului nostru, doar cinci au rămas nerepartizaţi, probabil din cauză că au bifat prea puţine opţiuni. Oricum, aceştia mai au o şansă să intre la liceu, întrucât din numărul total al locurilor, 1.792, au rămas neocupate 240.

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2015. „Murgoci”, liceul ales de copiii de 10

De departe, Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci” a fost cel mai căutat liceu în rândul elevilor, iar mediile de admitere sub care s-a tras linie sunt foarte mari. Tot pentru această unitate de învăţământ au optat şi patru din cele cinci eleve care au obţinut 10 pe linie, atât la Evaluarea Naţională, cât şi în cei patru ani de gimnaziu. Andreea Cătălina Iancu şi Iuliana Raluca Mihăilă vor fi colege de clasă, la specializarea matematică informatică, iar Elena Panţuru a intrat la matematică-informatică bilingv. Maria Ecaterina Trifan a preferat Ştiinţele Naturii. Cea de-a cincea elevă de 10, Raluca Tudor, va urma studiile liceale la Bucureşti, la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, specializarea matematică-informatică. De remarcat că fetele au optat în unanimitate pentru profilul real.

Cu o medie de 10, iar restul de 27 cuprinse între 9,77 şi 9,99 la specializarea matematică-informatică bilingv, Colegiul Naţional „Gheorghe M. Murgoci” urcă două locuri în „Top 50” de specializări pe ţară, faţă de anul trecut. Astfel, în raportul întocmit de Ministerul Educaţiei şi publicat pe site-ul www.edu.ro, la secţiunea Admitere 2015, colegiul brăilean se află pe locul 9. Anul trecut, „Murgoci” s-a clasat pe locul 11. E singura unitate de învăţământ din Brăila aflată în acest top naţional.

Per ansamblu, la unitatea şcolară din Calea Călăraşilor au intrat patru copii cu medii de 10 şi doar trei cu medii sub 9, restul de 189 fiind între 9,00 şi 9,99. 

La specializarea filologie bilingv, prima medie de admitere a fost 9,77, iar ultima 8,76. La matematică-informatică au intrat elevi cu medii între 10 şi 9,62, iar la matematică-informatică bilingv s-a intrat cu medii între 10 şi 9,77. La Ştiinţele Naturii, s-a tras linie sub nota 9,52, cea mai mare fiind 10. Şi la Ştiinţe Sociale s-au înscris copii cu medii foarte mari, între 9,76 şi 9,31.

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2015. Copii foarte buni şi la celelalte licee din municipiu

Un alt liceu de prestigiu din municipiu, Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu”, a atras, de asemenea, elevii cu medii foarte mari. Cea mai mare medie cu care s-a intrat aici a fost 9,94, iar cea mai mică 8,82. De exemplu, la specializarea matematică-informatică au intrat doar copiii cu medii între 9,94 şi 8,87, iar la Ştiinţele Naturii cu medii între 9,84 şi 8,96. La Ştiinţe Sociale, prima medie de admitere a fost 9,78, iar sub 8,82 s-a tras linie.

Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” a fost şi anul acesta la mare căutare. Cea mai mare medie cu care s-a intrat aici a fost 9,99, la specializarea Ştiinţele Naturii. Eleva a fost la un pas de nota maximă. Deşi la Evaluarea Naţională a obţinut 10 pe linie, media din gimnaziu (9,99) i-a scăzut performanţa cu 0,01 puncte. În clasa acesteia, nota sub care a fost trasă linia este 9,10. La specializarea Filologie, au avut loc doar elevii cu medii între 9,67 şi 8,12, iar la clasa de matematică-informatică au intrat copii cu note între 9,97 şi 8,89. La Ştiinţe Sociale, prima medie cu care s-a intrat a fost 9,70, iar ultima 8,91.

La Liceul Teoretic „Panait Cerna”, niciun elev din cei înscrişi nu a avut media peste 9. Prima medie cu care s-a intrat la Ştiinţe Sociale a fost 8,91, reprezentând şi cea mai mare medie de admitere la această unitate de învăţământ, iar ultima a fost 7,88. La Matematică-Informatică, au intrat elevi cu medii între 8,83 şi 7,70, iar la Ştiinţele Naturii elevi cu note între 8,89 şi 7,91. La clasa de Filologie s-a intrat cu 8,53 şi s-a tras linie sub 7,81.

Trebuie precizat că toate locurile la aceste unităţi de învăţământ s-au ocupat.

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2015. Medii de admitere foarte mari la liceele din judeţ

Elevi cu medii peste 9,50 s-au înscris şi la liceele din judeţ. Aceştia au preferat, probabil, să fie mai aproape de casă, deşi computerul ar fi putut să-i repartizeze la oricare din liceele de top din municipiu. Spre exemplu, la Liceul Teoretic „George Vâlsan” din Făurei, cea mai mare medie de admitere a fost 9,70, la specializarea Matematică-Informatică. Tot în cadrul acestui liceu, cea mai mică medie a fost 4,58, la specializarea Mecanică.

Un alt caz este şi cel al Liceului Teoretic „Constantin Angelescu” Ianca, unde există două specializări: Filologie şi Matematică-Informatică, iar la ambele media cea mai mare cu care s-a intrat a fost 9,62. În schimb, diferenţa între cele două clase de la „Angelescu” o face ultima medie de admitere, 7,03 la Filologie, respectiv 6,59 la Matematică-Informatică.

Copii buni s-au înscris şi la Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu” Însurăţei, extremele înregistrându-se la specializarea Matematică-Informatică – 9,46 şi 4,49. La Filologie, cea mai mare medie cu care s-a intrat a fost 9,30, iar ultima 6,68. Clasa de Electromecanică va fi formată din elevi cu medii între 7,22 şi 5,25, iar clasa de Comerţ din copii cu medii între 7,55 şi 5,26.

Liceul Tehnologic „Nicolae Oncescu” Ianca are o singură clasă, specializarea Turism şi Alimentaţie, unde cea mai mare medie de admitere a fost 8,27, iar ultima 5,04.

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2015. Liceul cu un elev înscris

Dacă în alţi ani mai existau locuri neocupate şi la liceele de top, anul acesta locuri libere mai există în doar şapte unităţi de învăţământ din municipiu şi trei din judeţ. Vorbim aici de Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu” (22 locuri libere), Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” (16), Colegiul Tehnic „Panait Istrati” (35), Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” (35), Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” (27), Colegiul Tehnologic „Grigore Moisil” (53) şi Liceul Tehnologic „Matei Basarab” (5), Liceul Tehnologic „Nicolae Oncescu” Ianca (7), Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu” Însurăţei (28) şi Liceul Teoretic „George Vâlsan” Făurei (12). Remarcăm aici faptul că cele mai multe locuri rămase neocupate sunt la profil tehnic, ceea ce înseamnă că tendinţa de anul trecut se păstrează şi în 2015, copiii alergând spre filiera teoretică.

Unităţile şcolare care nu au avut prea mare căutare în rândul absolvenţilor de clasa a VIII-a, dacă ne luăm după numărul celor admişi, sunt Colegiul Tehnologic „Grigore Moisil”, unde doar trei copii au fost repartizaţi, şi Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu”, unde a fost repartizat un singur elev (!).

„Moisil” a venit cu o ofertă alcătuită din două specializări, Electronică automatizări şi Fabricarea produselor din lemn. Se pare, totuşi, că acestea nu au fost tocmai pe placul viitorilor liceeni, pentru că la prima specializare au fost repartizate doar 2 persoane cu medii de 6,32, respectiv 6,00, iar la cea de-a doua există o singură persoană, cu media de admitere 6,24.

„Brâncoveanu” este singurul liceu din Brăila cu doar un elev repartizat. Astfel, la clasa de Mecanică s-a înscris o persoană, cu nota finală 5,94.

Cea mai mică medie de admitere la nivelul judeţului nostru, 4,08, aparţine unei eleve care provine de la Şcoala Gimnazială Jirlău. Fata a intrat la Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu”, la specializarea Turism şi Alimentaţie. Deşi la Evaluarea Naţională nu a reuşit să obţină note peste 5 (3,85 la română şi 2,50 la matematică), media celor patru ani de gimnaziu (6,83) a ajutat-o să prindă un loc la liceu.

Admitere 2015. Top 10 licee brăilene după ultima medie

Denumire instituţie de învăţământ Prima medie Ultima medie

1.Colegiul Naţional „N. Bălcescu” 9,94 8,82

2.Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” 10 8,76

3.Liceul Teoretic „N. Iorga” 9,99 8,12

4.Colegiul Naţional „Ana Aslan” 9,74 8,12

5.Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius”9,53 8,10

6.Liceul Teoretic „Panait Cerna” 8,91 7,70

7.Liceul Teoretic „C. Angelescu” Ianca 9,62 6,59

8.Liceul Teoretic „M. Sebastian” 7,97 6,53

9.Colegiul Economic „I. Ghica” 9,27 6,34

10.Liceul Teoretic „G. Vâlsan” 9,70 4,58

„Murgoci”, pe locul 9 în top 50 specializări pe ţară

Colegiul Naţional „Gheorghe M. Murgoci” a reuşit şi anul acesta să se păstreze în top 50 specializări pe ţară, mai mult, urcând chiar cu două trepte faţă de anul anterior, de pe locul 11 pe locul 9. Astfel, specializarea cu care „Murgoci” se poate mândri este Matematică-Informatică Biling, singura din Brăila. Aici, prima medie cu care s-a intrat a fost 10, iar ultima 9,77.

La specializarea Matematică-Informatică, topul liceelor brăilene arată astfel:

1.Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” 10 9,62

2.Liceul Teoretic „N. Iorga” 9,97 8,89

3.Colegiul Naţional „N. Bălcescu” 9,94 8,87

4.Liceul Teoretic „P.Cerna” 8,83 7,70

5.Liceul Teoretic „C. Angelescu” Ianca 9,62 6,59

La specializarea Ştiinţe ale Naturii:

1.Colegiul Naţional „Gh.M.Murgoci” 10 9,52

2.Liceul Teoretic „N. Iorga” 9,99 9,10

3.Colegiul Naţional „N. Bălcescu” 9,84 8,96

4.Liceul Pedagogic „D.P.Perpessicius” 9,53 8,35

5.Colegiul Naţional „Ana Aslan” 9,74 8,12

La specializarea Ştiinţe Sociale:

1.Colegiul Naţional „Gh.M.Murgoci” 9,76 9,31

2.Liceul Teoretic „N.Iorga” 9,70 8,91

3.Colegiul Naţional „N.Bălcescu” 9,78 8,82

4.Liceul Pedagogic „D.P.Perpessicius” 9,17 8,40

5.Liceul Teoretic „P.Cerna” 8,91 7,88

La specializarea Filologie:

1.Colegiul Naţional „Gh.M.Murgoci” 9,77 8,76

2.Liceul Teoretic „N.Iorga” 9,67 8,12

3.Liceul Pedagogic „D.P.Perpessicius” 9,17 8,10

4.Liceul Teoretic „P.Cerna” 8,53 7,81

5.Liceul Teoretic „C.Angelescu” Ianca 9,62 7,03

 

Pe 14 iulie are loc prima repartizare computerizata in liceu. A doua zi, pe 15 iulie 2015, se afiseaza in scolile gimnaziale rezultatele, adica listele cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si lista cu locurile neocupate in liceele din judet.

Repartizarea computerizata se face in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor, potrivit brosurii de admitere la liceu.

VEZI AICI REZULTATELE ADMTERII LA LICEU după prima repartizare, în BRĂILA

In cazul in care doi elevi au medii de admitere la liceu egale, sunt departajati pe baza urmatoarelor criterii:

  • media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a
  • media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a
  • nota obtinuta la examenul de Limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale
  • nota obtinuta la examenul de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale
  • nota obtinuta la examenul de Limba materna din cadrul Evaluarii Nationale

In  cazul in care, la un liceu, pe ultimul loc, exista candidati cu optiunea exprimata pentru acea unitate scolara si care au mediile de admitere, precum si toate mediile de mai sus egale, atunci toti sunt declarati admisi la optiunea pe care au cerut-o.

CALENDARUL ADMITERII LA LICEU pentru anul şcolar 2015-2016:

Prima etapă de admitere în învăţământul liceal de stat pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015-2016

14 iulie 2015: Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 – 2015

15 iulie 2015: Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti

15 iulie 2015: Afişarea de către fiecare unitate de învăţământul liceal a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate

16 iulie -24 iulie 2015: Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi

A doua etapă de admitere în învăţământul liceal de stat pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 – 2016

15 iulie 2015: Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă

16-17 iulie 2015: Susţinerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori de limbă maternă

18 iulie 2015: Afişarea rezultatelor la probele de aptitudini şi la probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă şi rezolvarea eventualelor contestaţii

15 – 20 iulie 2015: Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fişe de opţiuni de către cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii

20 iulie 2015: Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini

Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă

15-21 iulie 2015: Introducerea datelor în calculator, verificarea fişelor listate şi corectarea eventualelor erori

22 iulie 2015:  Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti şi la Centrul Naţional de Admitere

23 iulie 2015:  epartizarea computerizată a candidaţilor din a doua etapă a admiterii

23 iulie 2015:  Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenţii proveniţi din şcolile respective/din alte judeţe, repartizaţi în a doua etapă şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat

Afişarea de către fiecare unitate de învăţământ liceal de stat a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate în a doua etapă

23 -24 iulie 2015: Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi candidaţii din etapa a doua

24 iulie 2015: Transmiterea de către unităţile de învăţământul liceal de stat a situaţiei locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în cele două etape ale admiterii

27-30 iulie 2015: Rezolvarea de către comisia judeţeană de admitere a situaţiilor speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată, a repartizării candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi a candidaţilor care nu au participat la primele două repartizări computerizate.

A treia etapă de admitere în învăţământul liceal de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 – 2016

1 august 2015: Afişarea locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori maternă

31 august 2015: Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă

1-2 septembrie 2015: Desfăşurarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă

3-4 septembrie 2015: Repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare

7 septembrie 2015: Transmiterea către Centrul Naţional de Admitere a rezultatelor repartizării

CALENDARUL admiterii în învăţământul profesional a fost MODIFICAT

ADMITERE Școala Profesională 2015. Admiterea în învăţământul profesional cu durata de 3 ani se desfăşoară în trei etape: prima a început pe data de 8 iunie, etapa a II-a începe în 20 august, iar absolvenţii de gimnaziu concurează pe locurile rămase neocupate, etapa a III-a începe în 3 septembrie.

Descarcă de aici Calendarul admiterii în învățământul profesional de 3 ani, modificat

CALENDARUL ADMITERII în învăţământul profesional în anul şcolar 2015-2016:

Etapa I de admitere in invatamantul profesional de stat cu durata de 3 ani:

15 iulie 2015: Afisarea, in toate scolile gimnaziale, a listei cu locurile neocupate dupa etapa I de admitere in invatamantul profesional

20-21 august 2015:  Incepe etapa a II-a de admitere in scolile profesionale cu durata de 3 ani

3-4 septembrie 2015: Începe etapa a III-a de admitere în învăţământu profesionale de stat cu durata de 3 ani